Wegański Ryż Curry

Wegański Ryż Curry
Wegański ryż curry jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 253 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, chili w proszku, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Dynia kokosowa curry z ryżem cynamonowym {vegan}, Curry Vegan Pumpkin Pie (wegańskie i bezglutenowe), oraz Curry Vegan Pot Pie.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek w średnim rondlu na małym ogniu. Pocić czosnek; kiedy czosnek staje się aromatyczny, powoli mieszać w pieprzu, kminek, curry i chili w proszku. Kiedy przyprawy zaczynają się smażyć i stają się pachnące, wymieszaj kostkę bulionu i trochę wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostka BulionowaKostka Bulionowa
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Zwiększyć ciepło do wysokiej i dodać resztę wody i sos sojowy. Tuż przed zagotowaniem mieszamy ryż. Doprowadzić do wrzenia toczenia; zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć, i gotować na wolnym ogniu 15 do 20 minut, lub aż cała ciecz zostanie wchłonięta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
3
Wyjąć z ognia i odstawić 5 minut.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia51
Magazyn