Wegański Mus Mocha
Wegański Mus Mocha to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie deser. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 276 kalorii, 9g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 135 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz jedwabne tofu, syrop klonowy klasy b, proszek espresso i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Wegański Mus Mocha, Mocha mus z pieprzem Syczuańskim (Mousse au Mokan et Poivre), oraz Mocha Mousse Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój tofu na kawałki i osusz w durszlaku lub na kilku warstwach ręczników papierowych przez około 10 minut. W międzyczasie roztopić czekoladę w kuchence mikrofalowej lub nad podwójnym kotłem.
Purée Tofu w blenderze lub robocie kuchennym (lub użyć blendera kij) aż kremowy, o 1 minuta. Upewnij się, że zeskrobujesz boki kilka razy.
Dodaj czekoladę, kakao, espresso w proszku, miód / syrop i wanilię; blend aż dobrze połączone. Złóż w soli morskiej, jeśli używasz.
Przełożyć do dużej miski (lub pojedynczych misek do serwowania), przykryć i schłodzić 3-4 godziny lub przez noc.