Wegańska zupa z dyni i ciecierzycy
Wegańskie dyni i zupa z ciecierzycy może być tylko zupa szukasz. Jedna porcja zawiera 197 kalorii, 8G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 53 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jeśli masz cynamon, cebula, ciecierzyca, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Z łyżeczką wynik 93% to danie jest super. Spróbuj Marokańska zupa z ciecierzycy i dyni, Pikantna zupa z dyni i ciecierzycy, oraz Przepis Na Zupę Z Pieczonej Dyni I Ciecierzycy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wegańska zupa z dyni i ciecierzycy
Składniki2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin1 duża żółta cebula, pokrojona w kostkę1 1/2 lbs pokrojone w kostkę i obrane squash Butternut 3 1/2 szklanki gotowanej ciecierzycy (lub dwa 15 oz. puszki ciecierzycy, odsączone i opłukane) 1 łyżeczka cumin1 / 2 łyżeczki kurkumy1 / 4 łyżeczki cynamonu
Salt3 szklanki świeżych liści szpinaku