Wegański SOS Kukurydziany W Stylu Południowym

Wegański SOS Kukurydziany W Stylu Południowym
Przepis Wegańskie Południowej stylu Cornbread Dressing może zaspokoić swoje Południowe pragnienie w przybliżeniu 2 godziny. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 221 kalorii, 9g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka skrobi z tapioki, mączka kukurydziana, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Domowy sos z chleba kukurydzianego w stylu południowym, Southern Cornbread Dressing, oraz Southern Cornbread Dressing.

Instrukcje

1
Przygotuj chleb kukurydziany: spryskaj lub wytrzyj 88-calowe naczynie do pieczenia olejem. Rozgrzej piekarnik do 204°. w dużej misce wymieszaj mąkę kukurydzianą, mąkę, proszek do pieczenia, skrobię kukurydzianą i dobrze sól. W mniejszej misce wymieszaj mleko, sos jabłkowy i 1/4 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Dodać mokro do suchego i mieszać delikatnie, aż równomiernie rozłożone, ale nie nadmiernie wymieszać.
3
Wlać do przygotowanej patelni i piec przez 20-30 minut. Kiedy ostrze noża wychodzi czyste, gotowe. Odstawić do ostygnięcia. (Możesz to zrobić dzień lub dwa przed czasem.) Gdy chleb kukurydziany ostygnie, pokruszyć go w bardzo dużej misce. Nie musi być całkowicie rozbity na okruchy, ale powinno być kilka kawałków większych niż 1/2 cala. Rozdrzyj chleb pełnoziarnisty na małe kawałki (możesz to zrobić w dwóch partiach w robocie kuchennym, jeśli chcesz) i dodaj go do chleba kukurydzianego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Podgrzać dużą patelnię nieprzywierającą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj cebulę i seler oraz kroplę wody i gotuj, aż cebula zacznie zmiękać, dodając wodę przez łyżkę stołową, jeśli to konieczne, aby zapobiec przywieraniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
6
Dodać grzyby i czosnek, łyżkę lub dwie wody, i przykryć. Gotować, aż grzyby zmiękną i skurczyć, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
7
Dodać warzywa do pokruszonego chleba. Wymieszaj tymianek, szałwię, rozmaryn i czarny pieprz, upewniając się, że przyprawy są równomiernie rozmieszczone.Wymieszać sos sojowy i masło orzechowe, w razie potrzeby, do gorącego bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Masło OrzechoweMasło Orzechowe
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
8
Wlać go na mieszaninę chleba, mieszając, jak idziesz. Chleb należy dokładnie zwilżyć, ale nie pływać w płynie. Sprawdź wilgotność i dodaj dodatkowy bulion w razie potrzeby. (Użyłam dodatkowego bulionu 2/3 szklanki.) Sprawdzić przyprawy i dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
9
W razie potrzeby posypać odrobiną wędzonej soli.Rozgrzej piekarnik do 35
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
10
Olej Duże, 913-calowe naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
11
Przenieść opatrunek do naczynia do pieczenia i wygładzić górę bez pakowania go do naczynia. Przykryć folią i piec 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
12
Wyjąć folię i piec jeszcze 20-30 minut, aż top będzie brązowy, ale opatrunek nie wyschnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
13
Podawać na gorąco z sosem grzybowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki

Składniki

3warzywo (np. szpinak)2 łyżki plus 2 łyżeczki zimnego masła, podzielone2 łyżki plus 2 łyżeczki zimnego masła, podzielone1warzywo (np. szpinak)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedodatkowy bulion, w razie potrzebydodatkowy bulion, w razie potrzeby1porcja startego parmezanumasło migdałowe, tahini lub masło nerkowca (opcjonalnie)masło migdałowe, tahini lub masło nerkowca (opcjonalnie)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany seler, w tym liście (2-3 żeberka)posiekany seler, w tym liście (2-3 żeberka)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegorący bulion warzywny lub bulion gorący bulion warzywny lub bulion "bez kurczaka"1porcja startego parmezanu1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeży rozmaryn, mielony (lub 1/2 łyżeczki. suszone)świeży rozmaryn, mielony (lub 1/2 łyżeczki. suszone)4goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniesłodzone mleko bezmleczneniesłodzone mleko bezmleczne1łyżka czerwony ocet winnycebula posiekanacebula posiekana4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweduży Portabello grzyb, pokrojony w kostkę (oduży Portabello grzyb, pokrojony w kostkę (o2warzywo (np. szpinak)szałwia przetartaszałwia przetarta1warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala10trochę posiekanej cukiniisól wędzona hickory, opcjonalniesól wędzona hickory, opcjonalnie10trochę posiekanej cukiniisól i pieprz, w razie potrzebysól i pieprz, w razie potrzeby1porcja startego parmezanusos sojowy (pomiń w przypadku soi-free lub zastąp tamari w przypadku glutenu)sos sojowy (pomiń w przypadku soi-free lub zastąp tamari w przypadku glutenu)2warzywo (np. szpinak)skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana lub skrobia z tapiokiskrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana lub skrobia z tapioki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniesłodzony sos jabłkowyniesłodzony sos jabłkowy591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebiała mąka pełnoziarnista (lub Twoja ulubiona mieszanka bezglutenowa)biała mąka pełnoziarnista (lub Twoja ulubiona mieszanka bezglutenowa)283papryka habanerokromki chleba pełnoziarnistego lub bezglutenowego (okromki chleba pełnoziarnistego lub bezglutenowego (o2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweMączka z żółtej kukurydzyMączka z żółtej kukurydzy

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Możesz spróbować Selbach Oster Mosel Riesling Kabinett. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
Selbach Oster Mosel Riesling Kabinett
Selbach Oster Mosel Riesling Kabinett
Trzeszczący, wykrochmalony i nienaganny Kabinett; bardzo wapienno-ziołowy; zwłaszcza Apley i Mineralnie; surowe miętowe wykończenie. Pasuje do wszystkiego, co lubisz w kuchni drobiowej, skorupiaków i owoców morza, zwłaszcza jeśli towarzyszy temu sos na bazie śmietany lub masła. Świetne do letnich sałatek i kuchni Pacific Rim.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia18
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn