Warzywny kuskus z ciecierzycą i konserwowanymi cytrynami
Need a lacto ovo danie główne Wegetariańskie? Warzywny kuskus z ciecierzycą i konserwowanymi cytrynami może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 558 kalorii, 20g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz harissę, sok z cytryny, pasternak i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 73 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Marokański Kurczak z Zakonserwowanymi cytrynami i kuskusem, Udka Kurczaka Duszone Z Konserwowanymi Cytrynami, Oliwkami I Ciecierzycą, oraz Kuskus z czerwoną soczewicą i łatwo konserwowanymi cytrynami.
Instrukcje
1
W przypadku bulionu przynieś wywar na wolnym ogniu na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodać harissę i warzywa, doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 15 min.
Dodać figi i nadal gotować przez 5 minut więcej, aż warzywa będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
4
W międzyczasie do miski wkładamy kuskus i połowę ciecierzycy, dodajemy masło i doprawiamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z Wermutu
5
Kuskus zalać 350 ml wrzącej wody, przykryć folią spożywczą, odstawić na 10 minut, a następnie obsypać widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
3 Szklanki Nektaru Gruszkowego
6
W osobnej misce połącz czerwoną cebulę, dymkę, harissę, oliwę z oliwek, pozostałą ciecierzycę, sok z cytryny i kolendrę, a następnie wymieszaj z kuskusem. Wyłożyć na duże, głębokie naczynie, polać duszone warzywa i bulion, posypać zakonserwowanymi cytrynami i posiekaną miętą.