Warzywa z kremowym sosem Szczypiorkowo-cebulowym
Warzywa z kremowym szczypiorkiem i sosem cebulowym wymagają ok. 30 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 71 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 119 kalorii. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka różyczek brokułów, marchew, zielona cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Warzywa z kremowym sosem Szczypiorkowo-cebulowym, Creamy Chive & Onion Shrimp Linguine, oraz Creamy Chive & Onion Shrimp Linguine.
Instrukcje
Doprowadzić marchew i kalafior gotować w 1 cala wody w holenderskim piekarniku lub dużej głębokiej patelni; przykryć. Gotować 2 min.
Dodać brokuły; gotować, pod przykryciem, 3 do 5 min. lub do momentu, gdy warzywa będą chrupiące-delikatne.
Tymczasem rozgrzać olej w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę; gotować i mieszać 1 min.
Dodać krem serowy i mleko; gotować i mieszać 2-3 min. lub aż ser topi się, często mieszając.
Warzywa odcedzić; umieścić w naczyniu do serwowania. Top z sosem serowym.