Warzywa z kminkiem i ciecierzycą na Komosie ryżowej

Warzywa z kminkiem i ciecierzycą na Komosie ryżowej
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać kminek wlewu warzyw i ciecierzycy nad Quinoan spróbować. Ten przepis służy 8. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 442 kalorie, 19g białka, oraz 6G tłuszczu. Mieszanka ciecierzycy, soli, mielonego kardamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Quinoa Z Grillowaną Cukinią, Ciecierzycą I Kminkiem, Kminek przyprawiony Quinoa z warzywami, oraz Dal z soczewicy z olejem czosnkowo-kminkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzej dużą patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj cebulę i smażyć 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Posypać czosnkiem, kminek, kurkuma, papryka, kardamon, i cayenne i gotować 2 minuty więcej, często mieszając. Wymieszaj kalafior, bakłażan, ciecierzycę, pomidory, rodzynki i 1/2 szklanki wody. Przykryć patelnię i obniżyć ciepło do średniego. Gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
KurkumaKurkuma
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać cukinię i nadal gotować pod przykryciem, aż dopiero zaczyna być miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
5
Dodać sól do smaku. Podczas gotowania warzyw, przygotować quinoa.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Rozgrzać duży rondel i dodać opłukane i osuszone quinoa. Toast, stale mieszając, aż będzie prawie suchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
7
Dodać bulion warzywny lub wodę, bulion i czosnek, doprowadzić do wrzenia i wymieszać z solą, jeśli go używasz. Obróć ciepło na bardzo niskie, przykryj i gotuj przez 15-20 minut, aż cała ciecz zostanie wchłonięta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
Groszek Goya®Groszek Goya®
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
8
Wyjmij z ognia, dopóki nie zajdzie taka potrzeba. Puch widelcem przed podaniem.
9
Podawać z mieszaniną warzyw mounded w centrum quinoa i słoik harissa lub gorącym sosem chile dla indywidualnych przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
HarissaHarissa
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia84
Magazyn