Warzywa Pieczone Po Katalońsku (Escalivada)
Kataloński styl jesion pieczone warzywa (Escalivada) jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 1187 kalorii, 9g białka, oraz 110 g tłuszczu każdy. Na 4,78 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cebuli, bakłażan, sól koszerna i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 103 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Katalońska Sałatka Z Pieczywa / Escalivada, Escalivada (hiszpańskie grillowane warzywa) w połączeniu z South Rhône Rosé # WinePW, oraz Ugotuj książkę: Indyk po katalońsku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucić bakłażan, papryka czerwona, cebula, i pomidory (jeśli jest używany) z połowy oliwy z oliwek, pocierając je z rąk do płaszcza je równomiernie. Doprawić solą i pieprzem. Owinąć każde warzywo indywidualnie w folię.
Aby zakończyć na grillu: Zbuduj ogień z 1 komina pełnego węgli i pozwól mu umrzeć, aż pozostaną tylko tlące się węgle (możesz gotować na nim, gdy jest jeszcze gorący). Gdy gotowe, umieścić owinięte folią warzywa bezpośrednio na węglu, piętrząc niektóre z węgli na wierzchu.
Umieść pokrywkę na grillu i niech gotować, aż warzywa będą całkowicie miękkie, o 2 godziny i do nocy.
Usuń z węgli, rozpakuj warzywa i wyrzuć Skórki bakłażana, papryki, cebuli i pomidorów. Wyrzucić nasiona pieprzu i bakłażana. Miąższ posiekać i połączyć z pozostałą oliwą z oliwek i natką pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać, skropić octem po sherry.
Aby zakończyć w piekarniku: Rozgrzej piekarnik do 177°.
Umieścić opakowania foliowe na obramowanej blasze do pieczenia i piec, aż warzywa będą całkowicie miękkie, około 2 godzin. Rozpakuj warzywa i wyrzuć Skórki bakłażana, papryki, cebuli i pomidorów. Wyrzucić nasiona pieprzu i bakłażana. Miąższ posiekać i połączyć z pozostałą oliwą z oliwek i natką pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać, skropić octem po sherry.