Warzywa gotowane na parze z Chile-masłem limonkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj gotowane na parze warzywa z Chile-masłem limonkowym spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 344 kalorie, 13g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 82 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać masło, czosnek, sok z limonki, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Warzywa Gotowane Na Parze Z Masłem Limonkowym Chile, Warzywa gotowane na parze z sezamem-olej Chile, oraz Ryba na parze z limonką i Chile.
Instrukcje
W rondlu 1-quart roztopić masło na małym ogniu.
Dodać czosnek; gotować i mieszać około 20 sekund.
Dodaj skórkę z limonki, chile, sól i sok z limonki; dobrze wymieszaj. Odstawić.
W rondlu 4-quart, miejsce kosz parowiec.
Dodać 1 szklankę wody; podgrzać do wrzenia.
Dodaj pokrojone warzywa do koszyka; przykryć i gotować 4 do 5 minut lub aż chrupiące-miękkie.
Aby służyć, umieścić warzywa w misce.
Dodać mieszaninę masła; wrzucić delikatnie do herbu.