Warzywa Buraczane

Warzywa Buraczane
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i bezmleczne przepisy do twojego repertuaru, warzywa z buraków mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 67 kalorii. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Simply Recipes ma 4222 fanów. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Udaj się do sklepu i odbierz buraki, ocet jabłkowy, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Pieczona Frittata z buraków, szalotki i koziego sera, Sałatka z pieczonych buraków i szalotki na Podsmażonych burakach i rukoli, oraz Makaron Golden Beet & beet Greens z Ricottanem i serem Feta.

Instrukcje

1
Opłucz i pokrój buraki: opłucz buraki w zlewie wypełnionym zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa BuraczaneWarzywa Buraczane
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Odcedzić zieleninę i spłukać po raz drugi.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
3
Odcedzić Zielenie i odciąć wszelkie ciężkie łodygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
4
Pokrój liście na kawałki wielkości kęsa. Odstawić.
5
Podsmaż boczek, cebula, czosnek: na dużej patelni lub rondlu 3-qt, gotować boczek, aż lekko rumiane na średnim ogniu (lub ciepła 1 łyżka tłuszczu boczku).
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodaj cebulę, gotuj na średnim ogniu 5 do 7 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie i zacznie brązowieć. Czosnek wymieszać, gotować jeszcze minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1
Dodaj wodę do gorącej patelni, mieszając, aby rozluźnić wszelkie cząstki z dna patelni. Wymieszać z cukrem i płatkami czerwonej papryki. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1
Dodać zieleninę buraczaną, delikatnie wrzucić mieszankę cebuli, aby zieleń była dobrze pokryta. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 5-15 minut, aż zielenie będą miękkie. Wymieszać z octem. (Dla kapusta lub zieleni collard nadal gotować dodatkowe 20 do 25 minut lub do pożądanej czułości.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Collard GreensCollard Greens
Warzywa BuraczaneWarzywa Buraczane
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
ZieloniZieloni
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
JarmużJarmuż
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn