Warm Apple Charlottes
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać ciepłe Jabłko Charlottes spróbować. Ten przepis służy 10 i kosztuje $3.02 za porcję. Jedna porcja zawiera 969 kalorii, 14g białka, oraz 47 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cynamon, masło, chleb z cienką kanapką i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Indywidualne Szarlotki, Apricot & Apple Charlottes, oraz Mincemeat Charlottes dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 patyczek masła rozpuścić w dużej zapiekance.
Dodać cukier i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając do bladego złota, ale ziarniste, o 5 protokół.
Dodajemy jabłka i mieszamy do bulgotania.
Dodać cynamon i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż jabłka zostaną podzielone, o 40 protokół. Zacznij delikatnie mieszając od spodu zapiekanki i gotuj, aż mieszanina zostanie lekko karmelizowana, o 10 minut dłużej.
Przełożyć na talerz do ostygnięcia.
Pozostałe 3 patyczki masła roztopić w średnim rondlu; zetrzeć z piany.
Wlać roztopione masło do małej miseczki, pozostawiając po sobie mleko.
Posmaruj 10 4-calowych ramekinów roztopionym masłem.
Używając 4-calowego okrągłego obcinacza do ciastek, wytłocz 10 dysków z 10 kromek chleba; wyrzuć ozdoby.
Umyj dyski po obu stronach stopionym masłem i umieść je w ramekinach.
Usuń skórki z pozostałych kromek chleba.
Posmaruj plasterki po obu stronach stopionym masłem i pokrój każdy plasterek na 3 równe prostokąty.
Stań 10 prostokątów chleba wewnątrz obrzeża każdego ramekina, nakładając je lekko. Łyżka 2/3 szklanki mieszanki jabłek do każdego ramekin i wygładzić powierzchnię. Ostrożnie złożyć chleb na nadzieniu, lekko naciskając, aby zamknąć nadzienie. Przykryć ramekiny folią i piec przez 1 godzinę, lub do momentu, gdy chleb będzie lekko rumiany i nadzienie będzie bulgotać.
Wyjąć folię i piec przez 10 minut dłużej, lub aż chleb jest rumiane i chrupiące.
Wsuń na rękawicę kuchenną i odkręć na raz, obracając je na rękawicę, a następnie ustawiając je po prawej stronie na talerzach deserowych.
Ostudzić przez 15 minut. Ułóż gałkę lodów na wierzchu i podawaj od razu.