Wanilia i czarny pieprz schabowy

Wanilia i czarny pieprz schabowy
Vanillan i czarny pieprz schab jest bezglutenowe przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 525 kalorii, 43g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na $4.6 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier granulowany, seler, schab i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ekstrakt vanillan można śledzić to danie główne z Lody Vanillan jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin i 35 minut. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest solidne. Spróbuj Lemon Pepper schabowe kanapki z brzoskwinią Aioli, Pieczony Schab z sałatką z czarnej fasoli i słodkich ziemniaków, oraz {Lemon-Pepper Brined} Schab bez kości pieczony w sosie brzoskwiniowo-Moscato dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Do solanki: w dużym rondlu, połączyć wodę, ziarna wanilii i nasion, laski cynamonu, goździki,i czarny pieprz. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Laska CynamonuLaska Cynamonu
WaniliaWanilia
GoździkiGoździki
SolankaSolanka
NasionaNasiona
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać cukier i sól; wymieszać do rozpuszczenia. Wyłączyć ciepło, a następnie schłodzić do temperatury pokojowej (może to potrwać około godziny; włóż go do lodówki, aby przyspieszyć proces. Ewentualnie można zagotować tylko 4 szklanki wody, a następnie dodać 5 szklanek kostek lodu).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki LoduKostki Lodu
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
4
Po wystygnięciu wlać roztwór solanki do pojemnika wystarczająco dużego na wieprzowinę i roztwór, takiego jak Jednorazowa aluminiowa patelnia do pieczenia. Przykryć i przechowywać w lodówce przez noc lub do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjąć wieprzowinę z solanki i osuszyć papierowymi ręcznikami. Rozgrzać olej w dużej, żaroodpornej patelni na średnim ogniu, aż do prawie palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
WieprzowinaWieprzowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
7
Dodać wieprzowinę na patelni i brązowy ze wszystkich stron, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Wyjąć na talerz.
9
Dodać 2 łyżki masła do patelni i zmniejszyć ogień do średniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodać jabłka i seler. Doprawić solą i podsmażyć na złoty kolor. Deglaze z octem i 1 szklanka cydru, skrobanie się wszelkie brązowe kawałki. Wymieszać z brązowym cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
SelerSeler
OcetOcet
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
CydrCydr
SólSól
11
Schab Nestle w jabłka i selera i wlać tyle cydru do patelni, aby zapobiec poparzeniu rzeczy na dnie patelni, o 1 szklanka.
Składniki, których będziesz potrzebować
SchabSchab
SelerSeler
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
CydrCydr
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Przenieść patelnię do piekarnika. Piecz, aż termometr mięsa włożony w środku schabu odczytuje 145 Stopni F, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
13
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia i pozostawić na 10 minut przed rzeźbieniem (wieprzowina będzie nadal gotować, gdy odpoczywa).
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
14
W międzyczasie, powrót patelni do pieca na średnim ogniu. Zakończyć sos dodając więcej cydru, jeśli patelnia jest zbyt sucha. Wymieszać z pozostałym masłem i wanilią i czarnym pieprzem. Smak przypraw i dostosować, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
PrzyprawyPrzyprawy
WaniliaWanilia
MasłoMasło
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
PatelniaPatelnia
15
Pokroić wieprzowinę w plastry o grubości 1/2 cala. Ułóż na talerzu z jabłkami i selerem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
WieprzowinaWieprzowina
16
Polać mięso sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
MięsoMięso
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Magazyn