Wanilia i czarny pieprz schabowy

Wanilia i czarny pieprz schabowy
Vanillan i czarny pieprz schab jest bezglutenowe przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 525 kalorii, 43g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na $4.6 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier granulowany, seler, schab i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ekstrakt vanillan można śledzić to danie główne z Lody Vanillan jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin i 35 minut. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest solidne. Spróbuj Lemon Pepper schabowe kanapki z brzoskwinią Aioli, Pieczony Schab z sałatką z czarnej fasoli i słodkich ziemniaków, oraz {Lemon-Pepper Brined} Schab bez kości pieczony w sosie brzoskwiniowo-Moscato dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Do solanki: w dużym rondlu, połączyć wodę, ziarna wanilii i nasion, laski cynamonu, goździki,i czarny pieprz. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Laska CynamonuLaska Cynamonu
WaniliaWanilia
GoździkiGoździki
SolankaSolanka
NasionaNasiona
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać cukier i sól; wymieszać do rozpuszczenia. Wyłączyć ciepło, a następnie schłodzić do temperatury pokojowej (może to potrwać około godziny; włóż go do lodówki, aby przyspieszyć proces. Ewentualnie można zagotować tylko 4 szklanki wody, a następnie dodać 5 szklanek kostek lodu).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki LoduKostki Lodu
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
4
Po wystygnięciu wlać roztwór solanki do pojemnika wystarczająco dużego na wieprzowinę i roztwór, takiego jak Jednorazowa aluminiowa patelnia do pieczenia. Przykryć i przechowywać w lodówce przez noc lub do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjąć wieprzowinę z solanki i osuszyć papierowymi ręcznikami. Rozgrzać olej w dużej, żaroodpornej patelni na średnim ogniu, aż do prawie palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
WieprzowinaWieprzowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
7
Dodać wieprzowinę na patelni i brązowy ze wszystkich stron, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Wyjąć na talerz.
9
Dodać 2 łyżki masła do patelni i zmniejszyć ogień do średniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodać jabłka i seler. Doprawić solą i podsmażyć na złoty kolor. Deglaze z octem i 1 szklanka cydru, skrobanie się wszelkie brązowe kawałki. Wymieszać z brązowym cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
SelerSeler
OcetOcet
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
CydrCydr
SólSól
11
Schab Nestle w jabłka i selera i wlać tyle cydru do patelni, aby zapobiec poparzeniu rzeczy na dnie patelni, o 1 szklanka.
Składniki, których będziesz potrzebować
SchabSchab
SelerSeler
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
CydrCydr
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Przenieść patelnię do piekarnika. Piecz, aż termometr mięsa włożony w środku schabu odczytuje 145 Stopni F, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
13
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia i pozostawić na 10 minut przed rzeźbieniem (wieprzowina będzie nadal gotować, gdy odpoczywa).
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
14
W międzyczasie, powrót patelni do pieca na średnim ogniu. Zakończyć sos dodając więcej cydru, jeśli patelnia jest zbyt sucha. Wymieszać z pozostałym masłem i wanilią i czarnym pieprzem. Smak przypraw i dostosować, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
PrzyprawyPrzyprawy
WaniliaWanilia
MasłoMasło
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
PatelniaPatelnia
15
Pokroić wieprzowinę w plastry o grubości 1/2 cala. Ułóż na talerzu z jabłkami i selerem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
WieprzowinaWieprzowina
16
Polać mięso sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
MięsoMięso
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Magazyn