Walleye z prażonymi winogronami i palcowymi ziemniakami
Walleye z pieczonych winogron i Fingerling ziemniaków może być tylko dodatek szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis ma 269 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.15 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka fingerling ziemniaki, oliwa z oliwek, sól koszerna i pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczone Ziemniaki Fingerling, Pieczone Ziemniaki Fingerling, oraz Ziemniaki Pieczone Nowe / Fingerling.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 232°.
Dodaj ziemniaki do obranej blachy do pieczenia 12 na 18 cali i skropić 2 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić szczyptą soli i pieprzu. Wrzucić, aż równomiernie pokryte.
Przełożyć arkusz do piekarnika i gotować przez 10 minut.
Ostrożnie wyjmij patelnię z piekarnika i użyj szczypiec, aby przesunąć ziemniaki na jeden koniec.
Skropić łyżkę oleju na pustym końcu, a następnie dodać winogrona i filety walleye skórką w dół. Każdy filet rybny doprawiamy szczyptą soli i pieprzu, a następnie przykrywamy kilkoma plasterkami czosnku i kilkoma plasterkami cytryny.
Pozostałą łyżkę oliwy z oliwek skropić rybą.
Powrót blachy do piekarnika i gotować, aż ryba jest w pełni gotowane i ziemniaki są miękkie, 10 do 12 minut.
Podzielić ryby, winogrona i ziemniaki między cztery talerze. Wyciśnij trochę soku z nieobciętej połowy cytryny na każdym talerzu.