Wakacyjny chleb ajerkoniakowy
Świąteczny chleb ajerkoniakowy zajmuje około 1 godziny i 5 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 3 g tłuszczu i łącznie 131 kalorii . Za 21 centów za porcję otrzymasz napój na 32 osoby. Dzięki temu przepisowi Święta Bożego Narodzenia będą jeszcze bardziej wyjątkowe. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga proszku do pieczenia, soli, mielonej gałki muszkatołowej i cukru. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 26% . Wypróbuj ajerkoniak wielkanocny z ciemną czekoladą i cynamonem , ciasto z przyprawami do ajerkoniaku i artykuł Jak zrobić idealne batoniki ajerkoniakowe z kawałkami czekolady, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i gałkę muszkatołową. W małej misce połącz ajerkoniak, jajka i olej; dodać do suchych składników, wymieszać tylko do momentu ich zwilżenia. Dodać morele i orzechy pekan.
Wlać do dwóch natłuszczonych 8-calowych. x 4 cale lub cztery nasmarowane 5-3/4-calowe. x 3 cale x 2 cale patelnie do chleba.
Piec w temperaturze 350° przez 50-60 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na drucianą kratkę, aby całkowicie ostygły.
Połącz składniki lukieru, aż będą gładkie; rozsmarować na chlebie.