Wakacyjny chleb ajerkoniakowy

Wakacyjny chleb ajerkoniakowy
Świąteczny chleb ajerkoniakowy zajmuje około 1 godziny i 5 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 3 g tłuszczu i łącznie 131 kalorii . Za 21 centów za porcję otrzymasz napój na 32 osoby. Dzięki temu przepisowi Święta Bożego Narodzenia będą jeszcze bardziej wyjątkowe. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga proszku do pieczenia, soli, mielonej gałki muszkatołowej i cukru. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 26% . Wypróbuj ajerkoniak wielkanocny z ciemną czekoladą i cynamonem , ciasto z przyprawami do ajerkoniaku i artykuł Jak zrobić idealne batoniki ajerkoniakowe z kawałkami czekolady, aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i gałkę muszkatołową. W małej misce połącz ajerkoniak, jajka i olej; dodać do suchych składników, wymieszać tylko do momentu ich zwilżenia. Dodać morele i orzechy pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
Pokruszone Twarde Cukierki ToffiPokruszone Twarde Cukierki Toffi
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Czy Lukier Kokosowo-orzechowyCzy Lukier Kokosowo-orzechowy
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Wlać do dwóch natłuszczonych 8-calowych. x 4 cale lub cztery nasmarowane 5-3/4-calowe. x 3 cale x 2 cale patelnie do chleba.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
3
Piec w temperaturze 350° przez 50-60 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na drucianą kratkę, aby całkowicie ostygły.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
4
Połącz składniki lukieru, aż będą gładkie; rozsmarować na chlebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Galaretka PomarańczowaGalaretka Pomarańczowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje32
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawNapojeDrinki
Magazyn