Wakacyjne Karmelowe Batoniki
Wakacyjne karmelowe batoniki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 32 i kosztuje 37 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 222 kalorie. Jeśli masz cukierki pokryte kawałki czekolady mlecznej, sól, masło, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Z łyżeczką wynik 10%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Czekolada, Masło Orzechowe, Precel i karmel batony (domowe Take 5 batonów), Karmelowe Batoniki, oraz Batony Karmelowo-Orzechowe.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°. Spray 13x9-calowy patelni z nonstick gotowania sprayu. W dużej misce, połączyć brązowy cukier i masło; ubić, aż będzie gładka. Wymieszać z owsem i płatkami.
Dodać mąkę, sodę oczyszczoną i sól; wymieszać do dobrze wymieszanego. Rezerwa 3 szklanki mieszanki owsianej do polewy. Wcisnąć pozostałą mieszaninę na dnie rozpylonej patelni.
Piec w temperaturze 177°. przez 10 minut.
Tymczasem w małym rondlu połącz karmelki i mleko; podgrzewaj na małym ogniu, aż karmelki zostaną stopione i mieszanina będzie gładka, stale mieszając.
Wyjąć częściowo upieczoną podstawę z piekarnika.
Posypać 1 szklanką kawałków czekolady.
Skropić mieszanką karmelową, uważając, aby karmel nie dotykał boków patelni. Upuść zarezerwowaną mieszaninę owsianą, usypując łyżeczki do herbaty na mieszaninie karmelu.
Posypać pozostałymi kawałkami czekolady.
Wróć do piekarnika; piec dodatkowe 20 do 24 minut lub aż środek jest ustawiony, a góra jest złoty kolor. Schłodzić 1 godzinę lub do całkowitego ostygnięcia.