Wacherin

Wacherin
Vacherin to danie główne dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 67 g białka, 95 g tłuszczu i łącznie 3877 kalorii. Za 7,49 USD za porcję ten przepis pokrywa 60% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka migdałów, creme de marron, śmietanki do ubijania i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godzin. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 77%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Mango-Basil Vacherin, Mango-Basil Vacherin i Vacherin z bitą śmietaną i mieszanymi jagodami.

Instrukcje

1
Krążki Bezowe: Oddzielić białka od żółtek, przesiać mąkę, przesiać proszek czekoladowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
(pasta Z Kasztanów, Dostępna W Specjalistycznych Sklepach Spożywczych)(pasta Z Kasztanów, Dostępna W Specjalistycznych Sklepach Spożywczych)
Okrągły BiszkoptOkrągły Biszkopt
Okrągły Biszkopt O średnicy 1 (9 Cali).Okrągły Biszkopt O średnicy 1 (9 Cali).
Okrągły BiszkoptOkrągły Biszkopt
2
Rozgrzej piekarnik do 225 stopni F. Natłuść i posyp mąką blachę z ciasteczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Umieść zwykłą dyszę w rękawie cukierniczym.
4
Przygotowujemy bezy, ubijając w dużej misce białka jaj, aż będą bardzo sztywne. Ubić, dodać sól i wodę i stopniowo zaczynać ubijać cukier (jeśli będzie to zrobione zbyt szybko, białka stracą swoją objętość i staną się prawie płynne). Dodajemy ostatnią łyżkę cukru. Mieszanka powinna mieć teraz dobry połysk i być bardzo „szczytowa”. Teraz umieść błyszczącą białą mieszankę bezową w worku do wyciskania i wyciśnij ją w dwa 9-calowe kółka (o tej samej średnicy co ciasto) na blaszce z ciasteczkami i posyp proszkiem czekoladowym. Pozostałą mieszaninę można następnie uformować w małe zwierzątka jako dekorację.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Natychmiast włóż mieszaninę bezową do nagrzanego piekarnika (225 stopni F) na środkowej półce i piecz przez 2 1/2 godziny. Gotowe krążki i zwierzątka powinny łatwo zdjąć z blachy do pieczenia, a przy delikatnym uderzeniu wydawać głuchy dźwięk. Można je ostudzić na metalowej kratce, aż będzie potrzebne. Można je także przechowywać w szczelnej puszce przez kilka dni, jeśli chcemy przygotować ten deser wcześniej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Nadzienie śmietankowe: Śmietanę ubić na sztywną pianę i podzielić ją na 2 miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Migdały można ułożyć na blasze i upiec na złoty kolor, po czym ostudzić. Biszkopt można teraz podzielić na 2 części, a spód lekko namoczyć rumem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BiszkoptBiszkopt
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1
Połóż spód ciasta na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
2
Posmaruj to odrobiną puree z kasztanów, a następnie porządną porcją świeżej śmietany z jednej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Na wierzch wyłóż drugą warstwę biszkoptu i posyp rumem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BiszkoptBiszkopt
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
4
Do śmietanki w pierwszej misce dodać więcej puree z kasztanów i bardzo dokładnie wymieszać. Zmiksować z rumem. Wyłóż to na wierzch ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Weź jedną warstwę upieczonej, ostudzonej bezy i połóż ją na wierzchu.
6
Z drugiej miski wyjmij puree, bitą śmietanę i delikatnie rozprowadź grubą warstwę na krążku bezowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Na wierzch kładziemy drugą rundę bezy. Do pozostałej śmietanki dodaj resztę puree z kasztanów i rozsmaruj je na bokach vacherinu, cienką warstwą na wierzchu, za pomocą szpatułki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Do PaletyNóż Do Palety
8
Delikatnie dociśnij płatki migdałów do boków. Wierzch dekorujemy zwierzątkami bezowymi i posypujemy proszkiem czekoladowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia50
Magazyn