Włoski Gulasz Warzywny (Ciambotta)

Włoski Gulasz Warzywny (Ciambotta)
Włoski gulasz warzywny (Ciambotta) może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 182 kalorie, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako zupa przyjazna dla budżetu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz bakłażan, oliwę z oliwek, cukinię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Włoski Gulasz Warzywny (Ciambotta), Włoski Gulasz Warzywny, oraz Gulasz warzywny po włosku dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w ciężkim garnku 7-do 8-quart na średnim ogniu, aż się połyska.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodać cebulę, seler, marchew, i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż blady złoty, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodać bakłażan i wodę i gotować, przykryty, mieszając od czasu do czasu, aż bakłażan lekko zmięknie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
4
Wymieszać pomidory z sokiem i papryką, następnie zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, odkryte, mieszając od czasu do czasu, 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory W SokuPomidory W Soku
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
5
Tymczasem, gotować fasolkę szparagową w rondlu 3-do 4-quart dobrze osolonej wrzącej wody, aż chrupiące-miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po 70% Tabliczek) Gorzka Czekolada, Posiekana(po 70% Tabliczek) Gorzka Czekolada, Posiekana
6
Przełożyć łyżką szczelinową do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Dodać cukinię do wrzącej wody i gotować, aż chrupiące-miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
8
Przełożyć łyżką szczelinową do miski z fasolką szparagową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Dodać ziemniaki do wrzącej wody i gotować, aż tylko miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
10
Odcedzić i dodać do fasoli i cukinii.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
11
Dodać gotowane warzywa do duszenia i dusić, mieszając, aż wszystkie warzywa będą bardzo miękkie, o 15 protokół. Doprawić 1 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
1
Gulasz można przygotować do 1 tygodnia wcześniej i schłodzić (przykryć raz ostygnie).
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
2
W porcji: kalorie 269, tłuszcz całkowity 13 g, Tłuszcze nasycone 2 g, Cholesterol 0 mg, Sód 822 mg, węglowodany 37 g, błonnik 11 g, białko 6 g
3
Dane Żywieniowe
4
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia94
Magazyn