Włoska fasolka szparagowa z cebulą i bazylią
Włoska fasolka szparagowa z cebulą i bazylią może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Jedna porcja zawiera 170 kalorii, 9g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest to niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz fasolę, masło, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 19%. Spróbuj French String Beans / Green Beans, Tomato & Basil Salad, Kurczak włoski z szynką, bazylią i fasolą, oraz Provolone, bazylia i cebula na włoskim chlebie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło z olejem na dużej patelni na średnim ogniu; dodać cebulę, i smażyć 5 minut lub do miękkości.
Dodaj fasolkę szparagową i pozostałe składniki; gotować 20 do 25 minut lub aż fasola będzie miękka.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
![Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione]()
Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione
#28 wino w Top 50 Win Vinepair 2018intense rubinowy kolor czerwony z delikatnym nosem jeżyn i nutami czarnej porzeczki, balsamicznymi i pikantnymi nutami. Wino wykazuje doskonałą strukturę kwasową, dobrze zrównoważone, eleganckie taniny. Uderzenie w usta jest aksamitne i trwałe.