Volcano cake

Volcano cake
Przepis Volcano cake można zrobić w około 2 godziny i 15 minut. Na 2,64 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 719 kalorii. 271 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Mieszanka czekolady, przesiany dżem morelowy, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest całkiem dobre. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Tort wulkaniczny Paula, Tort Urodzinowy Volcano, oraz Wulkan niespodzianka z cytrynowym ciastem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Smar i linia bazowa okrągła puszka na ciasto o średnicy 18 cm, Miska o pojemności 800900 ml (Pyrex) i miska o pojemności 1,2 litra.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Do dużej miski włóż masło, 300 g cukru, jajka, mąkę i mleko i dobrze ubijaj, aż będzie lekkie i kremowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Rozłóż mniej niż połowę mieszanki w blaszce do ciast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
5
Weź mniej niż połowę pozostałej mieszaniny i umieścić w misce i kolor głęboki czerwony barwnikiem spożywczym. 34 małe łyżki czerwonego ciasta wymieszać na mieszaninę w puszce ciasta. Za pomocą uchwytu łyżeczki wyciągnij czerwoną mieszankę, aby uzyskać efekt marmurkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Cukrowe Cukierki Z Gumy Do żuciaCukrowe Cukierki Z Gumy Do żucia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Korzystając z pozostałej gładkiej i czerwonej mieszanki ciasta, ułóż łyżki w losowy sposób w dwóch przygotowanych miseczkach. Ponownie użyj uchwytu łyżeczki, aby uzyskać marmurkowy efekt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukrowe Cukierki Z Gumy Do żuciaCukrowe Cukierki Z Gumy Do żucia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Piec w piekarniku przez około 30 minut na małą miseczkę, około 35 minut na medium i 5060 minut na ciasto. Mieszaninę gotuje się, gdy jest jędrna w dotyku i gdy szpikulec włożony do środka wychodzi czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Gdy ciasta są zimne przyciąć wszelkie szczyty, które powstały.
9
Umieść okrągły tort na dużej desce do ciasta.
10
Wytnij trzy małe kształty v na krawędzi ciasta, aby uzyskać nierówny kształt podstawy wulkanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
11
Rozłóż trochę glazury morelowej na całym cieście i umieść większe ciasto miski, zaokrąglone bokiem do góry, na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Posmaruj glazurą morelową i umieść pozostałe ciasto, zaokrąglone do góry, na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
13
Wytnij małe wgłębienie w górnej części tego ciasta (aby reprezentować usta wulkanu), a następnie posmaruj ciasto polewą morelową.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
14
Rozwałkuj marcepan do dużego koła, aby przykryć ciasto. Może być dość szorstki. Podnieś go na ciasto i zasłoń losowo w zakamarkach, aby uzyskać kształt wulkanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
15
Roztopić czekoladę w kuchence mikrofalowej lub w misce na patelni z gorącą wodą. Za pomocą pędzla do ciast pomaluj wulkan czekoladą. Dołącz kawałki czekolady, popcorn itp z roztopioną czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
7 Sztuk Lukrecji Czarnej Liny – 8 Cali Każda7 Sztuk Lukrecji Czarnej Liny – 8 Cali Każda
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
16
Dodaj dinozaury.
17
Skrop pozostałą czekoladę nad wulkanem w losowy sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
18
Aby zrobić lawę, Wrzuć pozostałe 50 g cukru na małą nieprzywierającą patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
19
Podgrzać delikatnie bez mieszania, aż cukier stopi się, ale nadal jest przezroczysty. Lekko olej metalową blachę do pieczenia. Gdy cukier staje się jasnobrązowy na krawędzi, wyjąć z ognia i ostrożnie wymieszać trochę czerwonej pasty barwnika spożywczego. Za pomocą łyżeczki, mżawka kształty lawy na przygotowanej tacy. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
20
Kiedy zimno, ostrożnie podnieś kształty lawy i umieść na szczycie wulkanu. Aby uzyskać dodatkowy efekt, użyj świeczek urodzinowych, iskierek do ciast lub fontann do ciast.

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn