Volcano cake
Przepis Volcano cake można zrobić w około 2 godziny i 15 minut. Na 2,64 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 719 kalorii. 271 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Mieszanka czekolady, przesiany dżem morelowy, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest całkiem dobre. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Tort wulkaniczny Paula, Tort Urodzinowy Volcano, oraz Wulkan niespodzianka z cytrynowym ciastem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Smar i linia bazowa okrągła puszka na ciasto o średnicy 18 cm, Miska o pojemności 800900 ml (Pyrex) i miska o pojemności 1,2 litra.
Do dużej miski włóż masło, 300 g cukru, jajka, mąkę i mleko i dobrze ubijaj, aż będzie lekkie i kremowe.
Rozłóż mniej niż połowę mieszanki w blaszce do ciast.
Weź mniej niż połowę pozostałej mieszaniny i umieścić w misce i kolor głęboki czerwony barwnikiem spożywczym. 34 małe łyżki czerwonego ciasta wymieszać na mieszaninę w puszce ciasta. Za pomocą uchwytu łyżeczki wyciągnij czerwoną mieszankę, aby uzyskać efekt marmurkowy.
Korzystając z pozostałej gładkiej i czerwonej mieszanki ciasta, ułóż łyżki w losowy sposób w dwóch przygotowanych miseczkach. Ponownie użyj uchwytu łyżeczki, aby uzyskać marmurkowy efekt.
Piec w piekarniku przez około 30 minut na małą miseczkę, około 35 minut na medium i 5060 minut na ciasto. Mieszaninę gotuje się, gdy jest jędrna w dotyku i gdy szpikulec włożony do środka wychodzi czysty.
Gdy ciasta są zimne przyciąć wszelkie szczyty, które powstały.
Umieść okrągły tort na dużej desce do ciasta.
Wytnij trzy małe kształty v na krawędzi ciasta, aby uzyskać nierówny kształt podstawy wulkanu.
Rozłóż trochę glazury morelowej na całym cieście i umieść większe ciasto miski, zaokrąglone bokiem do góry, na górze.
Posmaruj glazurą morelową i umieść pozostałe ciasto, zaokrąglone do góry, na górze.
Wytnij małe wgłębienie w górnej części tego ciasta (aby reprezentować usta wulkanu), a następnie posmaruj ciasto polewą morelową.
Rozwałkuj marcepan do dużego koła, aby przykryć ciasto. Może być dość szorstki. Podnieś go na ciasto i zasłoń losowo w zakamarkach, aby uzyskać kształt wulkanu.
Roztopić czekoladę w kuchence mikrofalowej lub w misce na patelni z gorącą wodą. Za pomocą pędzla do ciast pomaluj wulkan czekoladą. Dołącz kawałki czekolady, popcorn itp z roztopioną czekoladą.
Skrop pozostałą czekoladę nad wulkanem w losowy sposób.
Aby zrobić lawę, Wrzuć pozostałe 50 g cukru na małą nieprzywierającą patelnię.
Podgrzać delikatnie bez mieszania, aż cukier stopi się, ale nadal jest przezroczysty. Lekko olej metalową blachę do pieczenia. Gdy cukier staje się jasnobrązowy na krawędzi, wyjąć z ognia i ostrożnie wymieszać trochę czerwonej pasty barwnika spożywczego. Za pomocą łyżeczki, mżawka kształty lawy na przygotowanej tacy. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Kiedy zimno, ostrożnie podnieś kształty lawy i umieść na szczycie wulkanu. Aby uzyskać dodatkowy efekt, użyj świeczek urodzinowych, iskierek do ciast lub fontann do ciast.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "