Vindaloo Wieprzowe
Vindaloo wieprzowe to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 529 kalorii. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i podnieś tyłek wieprzowy, olej z orzeszków ziemnych, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać orzechy nerkowca można śledzić to danie główne z Pieczone jabłka z żurawiną i nerkowcami jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wieprzowina Vindaloo (Pikantny Gulasz Wieprzowy Goanese), Vindaloo Wieprzowe, oraz Vindaloo Wieprzowe.
Instrukcje
Wieprzowinę pocierać na całej powierzchni 1 łyżeczką. sól. W młynku do przypraw zmiel ziarna pieprzu, kminek, goździki, cynamon, połowę suszonych czerwonych chiles i paprykę. Przełożyć do miski i wymieszać z 2 łyżkami. ocet, tamarynd, imbir, czosnek i 1 łyżka. olej. Natrzeć całą wieprzowinę i schłodzić przez noc, przykryte.
Podgrzać 1 łyżkę. olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu. Smażyć cebulę, aż rumiane, 10 protokół. Wyjąć i odstawić na bok.
Dodać pozostały olej i wieprzowinę i smażyć, często mieszając, aż lekko rumiane na całym, o 10 protokół.
Do garnka włożyć cebulę wraz z brązowym cukrem, pomidorami, strąkami kardamonu, pozostałymi pełnymi chilami (najpierw rozłupać), 1/2 łyżeczki. sól, 1 łyżka. ocet i 1 szklanka wody. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem, 1 1/2 godziny, lub aż mięso będzie bardzo miękkie. (Jeśli gulasz jest bardzo płynny po 1 godzinie, kontynuuj gotowanie z odklejoną pokrywką.) Doprawić do smaku solą, octem i cayenne, jeśli używasz. Top z nerkowca i kolendry.
* Kupuj całe owoce tamaryndowca, skompresowane do bloku, w dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych i na rynkach indyjskich. Aby użyć, moczyć bryłę w dwa razy większej ilości gorącej wody, aż będzie miękka, a następnie przepchnąć przez sitko o drobnej siatce.