Vindaloo Wieprzowe

Vindaloo Wieprzowe
Vindaloo wieprzowe to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 529 kalorii. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i podnieś tyłek wieprzowy, olej z orzeszków ziemnych, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać orzechy nerkowca można śledzić to danie główne z Pieczone jabłka z żurawiną i nerkowcami jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wieprzowina Vindaloo (Pikantny Gulasz Wieprzowy Goanese), Vindaloo Wieprzowe, oraz Vindaloo Wieprzowe.

Instrukcje

1
Wieprzowinę pocierać na całej powierzchni 1 łyżeczką. sól. W młynku do przypraw zmiel ziarna pieprzu, kminek, goździki, cynamon, połowę suszonych czerwonych chiles i paprykę. Przełożyć do miski i wymieszać z 2 łyżkami. ocet, tamarynd, imbir, czosnek i 1 łyżka. olej. Natrzeć całą wieprzowinę i schłodzić przez noc, przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona Czerwona Papryka ChiliSuszona Czerwona Papryka Chili
PieprzPieprz
CynamonCynamon
TamaryndTamarynd
PaprykaPapryka
OcetOcet
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
KminekKminek
WieprzowinaWieprzowina
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Podgrzać 1 łyżkę. olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu. Smażyć cebulę, aż rumiane, 10 protokół. Wyjąć i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
3
Dodać pozostały olej i wieprzowinę i smażyć, często mieszając, aż lekko rumiane na całym, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Do garnka włożyć cebulę wraz z brązowym cukrem, pomidorami, strąkami kardamonu, pozostałymi pełnymi chilami (najpierw rozłupać), 1/2 łyżeczki. sól, 1 łyżka. ocet i 1 szklanka wody. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem, 1 1/2 godziny, lub aż mięso będzie bardzo miękkie. (Jeśli gulasz jest bardzo płynny po 1 godzinie, kontynuuj gotowanie z odklejoną pokrywką.) Doprawić do smaku solą, octem i cayenne, jeśli używasz. Top z nerkowca i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
KardamonKardamon
Brązowy CukierBrązowy Cukier
KolendraKolendra
PomidorPomidor
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
OcetOcet
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
WodaWoda
MięsoMięso
SólSól
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
* Kupuj całe owoce tamaryndowca, skompresowane do bloku, w dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych i na rynkach indyjskich. Aby użyć, moczyć bryłę w dwa razy większej ilości gorącej wody, aż będzie miękka, a następnie przepchnąć przez sitko o drobnej siatce.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
OwoceOwoce
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia47
Magazyn