Vindaloo Wieprzowe

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Vindaloo wieprzowiny spróbować. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 417 kalorii, 22g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 5,15 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ocet palmowy, łopatkę wieprzową, cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć ocet można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 100 powie, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Wieprzowina Vindaloo (Pikantny Gulasz Wieprzowy Goanese), Vindaloo Wieprzowe, oraz Vindaloo Wieprzowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W młynku do przypraw połącz chili, kminek, kurkumę, 1 kawałek cynamonu, 5 ziaren pieprzu, 4 goździki i cukier. Mielić, aż powstanie drobny proszek.
Przenieś mieszankę przypraw do robota kuchennego lub zaprawy i tłucz i dodaj czosnek, imbir i ocet. Proces lub Funt, aż powstanie drobna pasta. Zeskrobać pastę do małej miski i odstawić bez mycia robota kuchennego.
Umieścić wieprzowinę w dużej misce i doprawić solą.
Dodaj połowę pasty przyprawowej i obróć wieprzowinę do płaszcza.
Dodać cebulę do robota kuchennego i proces, aż do utworzenia pasty.
Rozgrzać olej w rondlu o grubym dnie na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodaj pastę cebulową (nie myć miski robota kuchennego), pozostałe 4 ziarna pieprzu, pozostałą laskę cynamonu i pozostałe 3 goździki. Gotować, stale mieszając, aż cebula będzie miękka, a olej pachnący, około 5 minut.
Dodać pozostałe przyprawy pasty i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż olej oddziela i mieszanina zaczyna skwierczeć, o 5 minut dłużej.
Dodać wieprzowinę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane, o 10 protokół.
Dodaj wodę do miski robota kuchennego i obracaj, aby spłukać.
Wlać mieszaninę na patelnię i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Zmniejszyć ogień, aby utrzymać delikatne dusić, przykryć, i gotować, aż wieprzowina jest przetargu widelec, o 1 godzinę dłużej.
Podawać natychmiast z chlebem lub ryżem, lub dla lepszego smaku, ostudzić, przechowywać na noc w szczelnym pojemniku w lodówce i podgrzać przed podaniem.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Leo Steen Saini Chenin Blanc z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
![Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc]()
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.