Vichyssoise z Kumumoto ostrygi i Royal Sterling kawior
Vichyssoise z Kumumoto ostrygi i Royal Sterling kawior jest bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Na 3,03 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 314 kalorii, 28g białka, oraz 19g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz srebrną żelatynę, żelatynę, ciężki krem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć creme fraiche można śledzić to danie główne z Ciasto Brzoskwiniowo-Kremowe Fraiche jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Sterling Cooper Blini z kawiorem, Sterling Cooper Sling Cocktail, oraz Chili Lime Texas Caviar (Cowboy Caviar) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pry otworzyć ostrygi i oddzielić sok z mięsa, rezerwując zarówno w lodówce. Bardzo dobrze Wyczyść dolne skorupy i zarezerwuj je na później.;
Rozgrzać masło i pory w małym rondlu na małym ogniu i gotować, aż pory zmiękną, ale nie rumiane.
Dodać ziemniaki i wodę i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Schłodzić i doprawić solą.
Wlać do blendera i puree ze śmietaną i blanszowanym szpinakiem, aby uzyskać jasnozielony miętowy kolor. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach.
Ubić creme fraiche do miękkich szczytów w mikserze.
Podgrzać 1/2 szklanki bazy vichyssoise w średnim rondlu.
Dodaj kwitnącą żelatynę do bazy. Złóż ubitą śmietanę fraiche i 1/2 szklanki więcej bazy vichyssoise.
Aby zrobić szkliwo ostrygowe: doprowadzić 3 łyżki zarezerwowanych soków ostrygowych do wrzenia w małym rondlu. Przecedzić przez filtr do kawy.
Dodaj kwitnącą żelatynę do płynu.
Ostudzić, ale nie na tyle, aby ustawić.
Aby zakończyć: wypełnij 8 zarezerwowanych muszli ostryg w około 3/4 pianki vichyssoise i ustaw ostrygi na wierzchu. Ostudzić i wyszczotkować jeszcze płynną glazurą oyster. Powtarzaj szczotkowanie, aż cała Ostryga będzie miała połysk.
Dekoruj quenelle kawioru, kwiatu szczypiorku i koperku.