Veggie rice pot
Need a bezglutenowe, bezmleczne i lacto ovo Wegetariańskie przystawki? Veggie rice pot może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 349 kalorii, 10g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 43 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Ten przepis z BBC Good Food wymaga oleju z orzechów ziemnych, jaj, ząbków czosnku i ryżu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Naklejki Z Warzywami, Jeden Garnek Veggie Quinoa, oraz Veggie Pot Pie.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej, głębokiej patelni, następnie dodać paprykę i grzyby. Smażyć na dużym ogniu przez 3 minuty lub aż zacznie zmiękać i zmieni kolor na złoty. Zmniejsz ogień, a następnie wymieszaj ryż, czosnek i przyprawę. Skwierczeć przez 2 minuty, następnie spryskać sherry, jeśli używasz, i uzupełnić 350 ml gorącej wody.
Przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu przez 15-20 minut, aż cała ciecz zniknie, a ryż będzie miękki, mieszając od czasu do czasu.
Dodać groszek na ostatnie kilka minut.
Podgrzej kolejną patelnię, dodaj kroplę oleju sezamowego, a następnie dodaj jajka. Obracaj wokół patelni, aby zrobić cienki omlet. Po ustawieniu obróć się na deskę, zwinąć i rozdrobnić cienko. Jajko i dymkę wyłożyć na ryż, obsypać widelcem, doprawić sosem sojowym i olejem sezamowym, następnie podawać.