Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 511 kalorii, 7G białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Jeśli 1,15 zł za porcję spada w budżecie, Upadłe ciasto czekoladowe może być niesamowite bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka oleju roślinnego, masło, jaja i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekoladowe Ciasto Sufletowe, Tort Suflet Czekoladowy Fallen, oraz Ciasto czekoladowe z sosem wiśniowo - czerwonym winem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Lekko masełkospringform patelni i kurzu z cukrem, tappingout nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
2
Połącz czekoladę, olej i 1/2 filiżanki w dużej żaroodpornej misce. Ustaw overa rondel z gotującej się wody i ciepła, często mieszając, aż do stopienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Woda
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-o
3
Usuń Bowl z rondla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Oddzielić 4 jajka, umieszczając białka i łyżki w oddzielnych miseczkach średnich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
5
Dodaj proszek kokosowy, wanilię, sól,1/4 szklanki cukru i pozostałe 2 jajka do miski z żółtkami i ubijaj, aż mieszanina będzie gładka. Stopniowo mieszanka żółtka białego do mieszaniny czekolady, dobrze się mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Wanilia
Cukier
Jajko
Sól
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
6
Używając miksera elektrycznego na dużej prędkości,ubijaj białka, aż będą spienione. Z mixerrunning, stopniowo ubić w 1/2 szklanki cukru; beatuntil twarde szczyty tworzą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
7
Delikatnie złóż białka w czekoladziemixture w 2 dodatkach, składając tylko do momentu, aż nie zostaną połączone między dodatkami. Scrapebatter do przygotowanej patelni; gładki wierzch ispylić z pozostałymi 2 łyżkami cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Piec, aż top jest nadmuchany i zaczynając tocrack i ciasto odciąga się od krawędzi patelni, 35-45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
9
Przenieś do stojaka z drutui niech ciasto ostygnie całkowicie na patelni (ciasto zapadnie się w środku i pęknie dalej, jak ostygnie). DO AHEAD: ciasto może być wykonane 1 dzień wcześniej. Przykryć na patelni i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
1
Za pomocą miksera elektrycznego na średniej prędkości, ubij śmietanę, mascarpone i cukier w średniej misce, aż utworzą się miękkie kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mascarpone
Krem
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Cukierki Peachie-o
2
Usuń boki formy sprężynowej z ciasta. Kopiec bita śmietana mieszanka incenter ciasta.