Uova da Raviolo (Ravioli z jajkiem w środku)
Uova da Raviolo (Ravioli z jajkiem w środku) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,03 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 446 kalorii, 17g białka, oraz 33g tłuszczu. Mieszanka szpinaku, trufli, bardzo jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Ten przepis z Foodnetwork ma 11 fanów. Jest to przystępna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżką wynik 43% to danie jest dobre. Spróbuj Ravioli z żółtka (Uova da Raviolo) z sosem Boczkowo-szałwiowym, Raviolo a Mano (Hand Ravioli), oraz Inside Out Ravioli I podobnych receptur.
Instrukcje
W niereaktywnej misce połączyć 1/2 wiórków truflowych, Parmigiano, ricottę i szpinak, dobrze wymieszać i doprawić do smaku gałką muszkatołową, solą i białym pieprzem. Odłóż na bok.
Rozwałkować ciasto makaronowe do najcieńszego ustawienia na maszynie do walcowania makaronu. Z cienkiego arkusza makaronu wyciąć 12 kółek o średnicy 6 cali. 6 kółek wyłożyć na blasze posypanej mąką, przykryć folią i odstawić.
W środku każdego z pozostałych 6 okręgów, kopiec równą porcję mieszanki ricotta. Z tyłu małej chochli lub łyżki wydrąż studnię w środku każdego Kopca. Ostrożnie rozbij jajka, po jednym na raz, do małej miski i przenieś 1 żółtko i trochę bieli do środka każdej studni. Konieczne jest, aby żółtko pozostało nienaruszone.
Przykryj każdy wypełniony okrąg makaronu niewypełnionym kółkiem i przyciśnij krawędzie palcami, aby uszczelnić.
Doprowadzić 6 litrów wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli. Delikatnie, za pomocą szerokiej szpatułki, opuść każde ravioli do wody, aby gotować przez 2 minuty.
Wyjąć z wody i umieścić delikatnie na patelni saute 12 do 14 cali z pozostałym masłem, ogolić Pozostałe trufle, dodać hojną tarcie Parmigiano-Reggiano i ostrożnie umieścić 1 na każdym talerzu.
Kopiec 3 1/2 szklanki mąki w środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać jajka i oliwę z oliwek. Za pomocą widelca ubić razem jajka i olej i rozpocząć włączenie mąki, począwszy od wewnętrznej krawędzi studni.
W miarę rozszerzania studni, wypychaj mąkę z podstawy Kopca, aby zachować kształt studni. Ciasto połączy się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, wyjmij ciasto z deski, zeskrobaj i wyrzuć wszelkie resztki. Lekko odśwież deskę i kontynuuj ugniatanie przez 6 minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Rolka lub kształt zgodnie z życzeniem.