Uova Benedetto (jajka w koszulce na Polencie z Pesto i chrupiącą Prosciutto)

Uova Benedetto (jajka w koszulce na Polencie z Pesto i chrupiącą Prosciutto)
Uova Benedetto (jajka w koszulce na Polenta z Pesto i chrupiące Prosciutto) może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pudełko przepis na poranny posiłek. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis ma 454 kalorie, 12g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.6 za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać masło, jajka, sos pesto, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 22%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Patelnia gotowane jajka z Prosciutto, Jaja Gotowane, Polenta I Marynowane Karczochy, oraz Jajka gotowane na grillowanych ciastach Polenta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 3-do 4-qt. patelnia na dużym ogniu, doprowadzić 3 szklanki wody do wrzenia. Stopniowo mieszać w polenta. Zmniejszyć ogień i gotować delikatnie, odkryte, często mieszając, aby zapobiec przyklejanie, aż mieszanina jest bardzo gęsta, o 25 protokół. Wymieszać 2 łyżki. masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Łyżka polenta do masłem 8-do 9-in. kwadratowa patelnia; rozprowadzić w równej warstwie i odstawić co najmniej 10 minut (lub ostudzić, przykryć i przechowywać w lodówce do nocy).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Pokrój polentę na 4 kwadraty i delikatnie usuń z patelni szeroką szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Roztopić 2 łyżki. masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodaj polenta kwadraty i gotować, obracając raz, aż chrupiące i lekko rumiane z obu stron, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
6
W razie potrzeby dodaj więcej masła, aby zapobiec przywieraniu. Podnieś do ciepłego talerza; trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
7
Dodać prosciutto na patelni i gotować, aż mięso jest lekko rumiane (dodać więcej masła do patelni, w razie potrzeby).
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Wyjąć i ogrzać.
9
Napełnij dużą, czystą patelnię około 1 1/2 cala. wody. Ustaw na średnim ogniu, dodaj ocet i podgrzewaj, aż bąbelki utworzą się na dnie patelni, z okazjonalnym bąbelkiem popping do góry. Rozbij jaja do wody, utrzymując je nieco od siebie. Gotować, aż białka będą twarde, ale żółtka są nadal miękkie, 3 do 4 minut. Delikatnie wyjąć jajka łyżką szczelinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Umieść 2 lub 3 plastry prosciutto na każdym placu polenta, wierzch każdy z gotowanym jajkiem, następnie łyżka sosu pesto równomiernie na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Jajko GotowaneJajko Gotowane
ProsciuttoProsciutto
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn