Uniwersalne Masło Jabłkowe
Uniwersalne masło jabłkowe może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 40 porcji z 79 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz mielony goździki, mielone ziele angielskie, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Uniwersalny Tort Świąteczny Lub Ciasto Jabłkowo-Żurawinowe Bourbon,
Instrukcje
Przygotuj kanister z wrzącą wodą i wysterylizuj słoiki, gotując je przez dziesięć minut. Umyć pokrywki i pierścienie i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu w oddzielnym, małym rondlu z wodą. Wyłącz ogrzewanie i pozwól słoikom, pokrywkom i pierścieniom usiąść w gorącej wodzie, dopóki ich nie potrzebujesz.
Jabłka umyć, obrać ze skórki i posiekać.
Włożyć jabłka i wodę do pieca holenderskiego o grubym dnie. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Gdy owoce dojdzie do wrzenia, zmniejszyć ogień i dusić, pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż owoce są bardzo miękkie i rozpada się, o pół godziny.
Gdy owoce prawie całkowicie się rozpadają i wyglądają jak mus jabłkowy, usuń z ognia. Zmiksuj za pomocą blendera zanurzeniowego, aż mieszanina będzie aksamitnie gładka, jak pokarm dla niemowląt.
Umieść patelnię z powrotem na kuchence i gotuj puree z jabłek, odkryte, z wyjątkiem osłony rozprysków, na średnim ogniu przez 5-6 godzin, aż znacznie się zmniejszy. Mieszać co 20-30 minut. Stopniowo kolor zmieni się od złotego do tawnego do karmelowego, a ostatecznie do Tasty brązowego.
Gdy mieszanina osiągnie karmelowy kolor i błyszczącą konsystencję, wymieszaj cukier i przyprawy. Gotuj razem na małym ogniu przez 10-20 minut, aby umożliwić połączenie smaków.
Masło kadzi do przygotowanych słoików, pozostawiając ćwierć cala miejsca na głowę. Delikatnie dotknij gars na blacie, aby usunąć uwięzione powietrze. Przetrzyj obręcze pokrywek słoików czystym ręcznikiem kuchennym lub papierowym i uszczelnij.
Włożyć zapieczętowane słoiki z powrotem do czajnika konserwowego. Po dodaniu wszystkich słoików upewnij się, że poziom wody oczyszcza pokrywki słoika o co najmniej jeden cal.
W razie potrzeby dodać więcej wody i na dużym ogniu doprowadzić wodę z powrotem do wrzenia. Gdy woda się zagotuje, Ustaw zegar na dziesięć minut.
Po dziesięciu minutach wyłącz ogrzewanie i pozostaw słoiki na pięć dodatkowych minut w wodzie. Następnie, za pomocą podnośnika słoików, wyjmij słoiki do regału chłodzącego.
Gdy słoiki osiągną temperaturę pokojową, Usuń pierścienie i sprawdź, czy wszystkie pokrywki są prawidłowo zamknięte. Jeśli nie zostały zamknięte, przechowywać je w lodówce. Etykieta i przechowywać zamknięte słoiki w chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego.