Ulubiony pudding kukurydziany Jhessyki
Potrzebujesz bezglutenowego i wegetariańskiego dodatku lakto ovo? Ulubiony pudding kukurydziany Jhessyki może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka, 5 g tłuszczu i łącznie 243 kalorie. Ten przepis służy 8 osobom. Za 1,13 USD za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup skrobię kukurydzianą, sól, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 34%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Moje ulubione naleśniki bezglutenowe (i naleśniki z lepkim budyniem toffi!), Ulubione rodzinne tacos z soczewicą i Ciasteczka czekoladowe {Moje ulubione}.
Instrukcje
Wymieszaj kukurydzę i mleko w średniej misce, aż uzyskasz gładką masę. Przecedź przez gazę lub sito o drobnych oczkach do garnka o grubym dnie.
Wymieszaj skrobię kukurydzianą, cukier i szczyptę soli i postaw garnek na średnim ogniu. Powoli mieszaj, aż mieszanina będzie bardzo gęsta, około 10 do 15 minut. Spróbuj słodyczy i soli i dostosuj, jeśli to konieczne.
Wlać do małych pojedynczych naczyń do serwowania lub 1 dużego naczynia do serwowania i posypać cynamonem. Ochłodzić do temperatury pokojowej i przechowywać w lodówce do stężenia przez co najmniej 1 godzinę.
Podawać na zimno lub w temperaturze pokojowej.