Ulubiony irlandzki gulasz
Przepisów na danie główne nigdy nie jest za dużo, więc wypróbuj Ulubiony irlandzki gulasz. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten przepis bez nabiału zawiera 274 kalorie , 23 g białka i 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 osobom. Za 1,55 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 5 minut . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. To niedrogi przepis dla miłośników europejskiej kuchni. To będzie hit na Twojej ul. wydarzenie z okazji Dnia Świętego Patryka . Jeśli masz pod ręką wodę, bulion wołowy, sos worcestershire i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżką wynoszący 76% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Ulubiony irlandzki chleb , Ulubiony irlandzki chleb sodowy i Irlandzki gulasz .
Instrukcje
Umieść 1/3 szklanki mąki w dużej zamykanej plastikowej torbie.
Dodaj jagnięcinę, kilka kawałków na raz i potrząśnij, aby się nią pokryła.
W holenderskim piekarniku smaż jagnięcinę partiami na 2 łyżkach oleju.
Usuń i odłóż na bok. Na tej samej patelni na pozostałym oleju podsmaż cebulę, aż będzie miękka.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Dodaj bulion, mieszając, aby poluzować przyrumienione kawałki z patelni. Wróć jagnięcinę na patelnię. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 1 godzinę lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Dodaj ziemniaki i marchewkę; przykryć i gotować 20 minut. Wymieszaj groszek; gotuj 5-10 minut dłużej lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Dodaj przyprawy i sos Worcestershire.
Połącz pozostałą mąkę z wodą, aż będzie gładka; wmieszać do gulaszu. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec
Gulasz bardzo dobrze komponuje się z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne, czerwone wina, takie jak Malbec i Cabernet Sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Możesz spróbować Jana Winery Cathedral Cabernet Sauvignon. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 80 dolarów za butelkę.
![Katedra Winiarni Jana Cabernet Sauvignon]()
Katedra Winiarni Jana Cabernet Sauvignon
25 miesięcy starzenia w beczce dało dobrze zbudowane, ciągnące się, mocne wino o aromatach i smakach fiołków i mięty oraz długim, pełnym finiszu.