Ulubione ciasto Elvisa Presleya
Ulubione ciasto Elvisa Presleya może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 436 kalorii, 4G białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje 53 centów za porcję. Przynosi ci to Epikurious. Przepis ten zachwycił 926 osób. Jeśli masz masło, wanilię, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 17%. Spróbuj Ulubione ciasto Elvisa Presleya, Ulubiona kanapka z masłem orzechowym Elvisa Presleya, oraz Grape Moscato Pound Cake.....A to prawie ulubieniec Elvisa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej,ale nie podgrzewaj piekarnika.
Obficie maślana patelnia i pył z mąki, wybijając nadmiar mąki.
Przesiać razem przesianą mąkę (3 szklanki) i sól do miski. Powtórz przesiewanie do innej miski (mąka zostanie przesiana łącznie 3 razy).
Ubij razem masło (2 laski) i cukier w dużej misce z mikserem elektrycznym ze średnią prędkością do bladego i puszystego, około 5 minut w mikserze stojącym wyposażonym w mocowanie łopatkowe lub 6 do 8 minut z mikserem ręcznym.
Dodać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu, a następnie ubić wanilią. Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj połowę mąki, następnie całą śmietanę, a następnie pozostałą mąkę, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Zeskrobać dół miski, a następnie pokonać ze średnią prędkością 5 minut. Ciasto stanie się kremowe i satynowe.
Łyżka ciasto do patelni i rap patelni na powierzchni roboczej raz lub dwa razy, aby wyeliminować pęcherzyki powietrza.
Umieść patelnię w (zimnym) piekarniku i obróć temperaturę piekarnika do 177°.
Piec, aż złoty i Drewniany pick lub szaszłyk włożony w środku ciasta wychodzi z kilku okruchów przylegających, 1 do 1 1/4 godziny. Fajne ciasto na patelni na stojaku 30 minut. Uruchom cienki nóż wokół wewnętrznych i zewnętrznych krawędzi ciasta, a następnie odwróć Stojak na patelnię i odwróć ciasto na stojak, aby całkowicie ostygło.
Ciasto utrzymuje, dobrze pokryte folią lub w hermetycznym pojemniku, w temperaturze pokojowej 5 dni.