Ulubiona prosta Kolacja mojej Angielskiej przyjaciółki Maggie: gotowany łosoś z sosem koperkowym Dijon, ogórek i ciemny chleb, młode ziemniaki z miętą
Ulubiona prosta Kolacja mojej Angielskiej przyjaciółki Maggie: gotowany łosoś z sosem koperkowym Dijon, ogórkiem i ciemnym chlebem, młode ziemniaki z miętą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 4,91 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 652 kalorie, 19g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz bukiet estragonu, obranych ze skóry młodych ziemniaków, liścia laurowego i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Ulubiona prosta Kolacja mojej Angielskiej przyjaciółki Maggie: gotowany łosoś z sosem koperkowym Dijon, ogórek i ciemny chleb, młode ziemniaki z miętą, Pieczony łosoś a la Paige z koperkiem, cebulą Vidalian i ogórkiem, oraz Łosoś Z Sosem Koperkowym Dijon.
Instrukcje
1
Umieść ziemniaki w garnku i przykryj wodą. Przykryć garnek i doprowadzić wodę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodaj dużą ilość grubej soli do wody, kilka zdrowych szczyptów. Zmniejszyć ogień do medium i gotować przykryte do miękkości, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Gruboziarnista
Woda
3
Umieść filety z łososia na dużej głębokiej patelni lub podziel między 2 patelnie, jeśli nie masz patelni wystarczająco dużej, aby pomieścić wszystkie 8 porcji. Dodatkowe porcje zapewnią gotowanego łososia do ciasta z łososiem na kolejną noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Wlać wino i wodę do patelni tak, że tylko sam wierzch łososia jest odsłonięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
Woda
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodaj liść laurowy i bukiet kilku gałązek każdego świeżego estragonu, koperku i pietruszki na patelnię i odstaw do płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Estragon
Liście Laurowe
Pietruszka-nać
Koper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Umieść patelnię lub patelnie na dużym ogniu i doprowadzić ciecz do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do średnio niskiego i przykryć patelnię. Kłusować łososia przez 10 minut lub, aż ryba będzie jędrna i nieprzezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Odcedzić ziemniaki i zwrócić je do gorącego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
8
Dodaj masło do garnka i obróć ziemniaki, aby je lekko posmarować masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
9
Ziemniaki posypać miętą i cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Cukier
Mięta
10
Śmietanę połączyć z musztardą Dijon i posiekanymi ziołami w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda Dijon
Kwaśna śmietana
Zioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
11
Łososia wyjąć z płynu do gotowania cienką szpatułką. Rezerwy 3 porcje łososia i umieścić w lodówce lub zamrozić na posiłek ciasta łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
12
Aby służyć, ułóż kawałek łososia na talerzu i udekoruj sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
SOS
13
Podawać placki pumpernikla, rukolę i pokrojony ogórek wzdłuż boku ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pumpernikel
Rukiew Wodna
Ogórek
Ryby
14
Na talerzu dodajemy zmielone czerwone ziemniaki i podajemy.
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować GEN5 Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.