Ulubiona prosta Kolacja mojej Angielskiej przyjaciółki Maggie: gotowany łosoś z sosem koperkowym Dijon, ogórek i ciemny chleb, młode ziemniaki z miętą

Ulubiona prosta Kolacja mojej Angielskiej przyjaciółki Maggie: gotowany łosoś z sosem koperkowym Dijon, ogórek i ciemny chleb, młode ziemniaki z miętą
Ulubiona prosta Kolacja mojej Angielskiej przyjaciółki Maggie: gotowany łosoś z sosem koperkowym Dijon, ogórkiem i ciemnym chlebem, młode ziemniaki z miętą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 4,91 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 652 kalorie, 19g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz bukiet estragonu, obranych ze skóry młodych ziemniaków, liścia laurowego i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Ulubiona prosta Kolacja mojej Angielskiej przyjaciółki Maggie: gotowany łosoś z sosem koperkowym Dijon, ogórek i ciemny chleb, młode ziemniaki z miętą, Pieczony łosoś a la Paige z koperkiem, cebulą Vidalian i ogórkiem, oraz Łosoś Z Sosem Koperkowym Dijon.

Instrukcje

1
Umieść ziemniaki w garnku i przykryj wodą. Przykryć garnek i doprowadzić wodę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj dużą ilość grubej soli do wody, kilka zdrowych szczyptów. Zmniejszyć ogień do medium i gotować przykryte do miękkości, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
WodaWoda
3
Umieść filety z łososia na dużej głębokiej patelni lub podziel między 2 patelnie, jeśli nie masz patelni wystarczająco dużej, aby pomieścić wszystkie 8 porcji. Dodatkowe porcje zapewnią gotowanego łososia do ciasta z łososiem na kolejną noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wlać wino i wodę do patelni tak, że tylko sam wierzch łososia jest odsłonięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
WodaWoda
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj liść laurowy i bukiet kilku gałązek każdego świeżego estragonu, koperku i pietruszki na patelnię i odstaw do płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Estragonświeży Estragon
Liście LauroweLiście Laurowe
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KoperKoper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Umieść patelnię lub patelnie na dużym ogniu i doprowadzić ciecz do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do średnio niskiego i przykryć patelnię. Kłusować łososia przez 10 minut lub, aż ryba będzie jędrna i nieprzezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Odcedzić ziemniaki i zwrócić je do gorącego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Dodaj masło do garnka i obróć ziemniaki, aby je lekko posmarować masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Ziemniaki posypać miętą i cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CukierCukier
MiętaMięta
10
Śmietanę połączyć z musztardą Dijon i posiekanymi ziołami w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda DijonMusztarda Dijon
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
ZiołaZioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Łososia wyjąć z płynu do gotowania cienką szpatułką. Rezerwy 3 porcje łososia i umieścić w lodówce lub zamrozić na posiłek ciasta łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
12
Aby służyć, ułóż kawałek łososia na talerzu i udekoruj sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
SOSSOS
13
Podawać placki pumpernikla, rukolę i pokrojony ogórek wzdłuż boku ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
PumpernikelPumpernikel
Rukiew WodnaRukiew Wodna
OgórekOgórek
RybyRyby
14
Na talerzu dodajemy zmielone czerwone ziemniaki i podajemy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwony ZiemniakCzerwony Ziemniak

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować GEN5 Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.
GEN5 Chardonnay
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.
TrudnośćTwardy
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn