Ukąszenia krewetek i kaszy
Przepis krewetki i ukąszenia kaszy jest gotowy w około 2 godziny i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe opcja dla miłośników Południowej żywności. Jedna porcja zawiera 74 kalorie, 5G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 30. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka parmezanu, kasza do szybkiego gotowania, gruby boczek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ukąszenia krewetek i kaszy, Krewetki i kasza, oraz Krewetki i kasza dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 10-calowej patelni, gotować boczek, aż chrupiące; spuścić na ręcznikach papierowych. Pokruszyć; odstawić. Rezerwy kroplówki. Spray 13x9-calowa patelnia z natryskiem do gotowania. W rondlu 2-ćwiartkowym rozgrzać bulion do wrzenia na dużym ogniu. Stopniowo mieszać kaszę i sól. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryć; dusić 5 do 7 minut, często mieszając, aż kasza zgęstnieje. Wymieszać z serem i boczkiem. Łyżka do patelni. Okładka; przechowywać w lodówce 1 godzinę lub do firmy.
Rozgrzać piekarnik do 232°. Uruchom szpatułkę wokół krawędzi patelni i pod kaszą, aby poluzować krawędzie; obróć do góry nogami na dużą deskę do krojenia. Używając 1 3/4-calowego okrągłego noża, pokrój kaszę na 30 rund.
Umieścić w jednej warstwie na dużym arkuszu cookie.
Piec 20 minut; odwrócić ciasta.
Piec 10 do 12 minut dłużej lub aż chrupiące i rumiane.
Tymczasem, dodać krewetki i czosnek do kapie z bekonu na patelni. Gotować na średnim ogniu 3 do 4 protokół, często mieszając, aż krewetki są różowe. Wymieszać z pomidorami. Zmniejszyć ciepło; gotować 1 minutę.
Zdjąć z ognia; przykryć, aby utrzymać ciepło.
Top kasza ciasto z 1 czubata łyżeczka mieszanki krewetek; posypać cebulą.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku