Ugotuj książkę: łosoś z pomidorem, koperkiem i zupą czosnkową
Ugotuj książkę: łosoś z pomidorem, koperkiem i zupą czosnkową to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian danie główne. Jedna porcja zawiera 221 kalorii, 24g białka, oraz 11g tłuszczu. Na $2.95 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, olej canolan, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Książka: "Pieczony łosoś z koprem włoskim, pietruszką i pomidorem, Ugotuj książkę: Kastylijska zupa czosnkowa, oraz Ugotuj książkę: Kremowa zupa pomidorowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Krótko osuszyć łososia papierowym ręcznikiem, a następnie pokroić na 1-calowe kawałki. W patelni nonstick, podgrzać 1/2 łyżeczka oleju na średnim ogniu.
Dodać łososia i sear, obracając raz, przez 1 do 2 protokół z każdej strony, lub do lekko rumiane. Ryba będzie gotować dalej w zupie.
Przełożyć na talerz i odstawić.
W rondlu 3-lub 4-ćwiartkowym podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować delikatnie, mieszając od czasu do czasu, przez około 4 protokół, lub aż pachnące i miękkie.
Dodać pomidory i sól, przykryć, i gotować na wolnym ogniu przez około 4 protokół, lub aż pomidory upadną. Odkryj i dodaj łososia, sos rybny i wodę. Podnieś ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia, za pomocą chochli do odtłuszczenia i wyrzucić wszelkie szumowiny, które unosi się na powierzchnię. Obniż ciepło do delikatnego gotowania na wolnym ogniu, aby składniki tańczyły w bulionie. Gotować przez 15 minut, aby rozwinąć i skoncentrować smaki. Jeśli nie podajesz zupy od razu, wyłącz ogrzewanie i przykryj.
Tuż przed podaniem, powrót zupy na wolnym ogniu. Smak i dodać dodatkową sól lub sos rybny, jeśli to konieczne.
Dodać koperek i czosnek i wyłączyć ogień. Chochle do miski i posypać pieprzem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Rezerwowy Chardonnay 7cellars Elway z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.