Ugotuj książkę: ziemniaki w stylu Girarrosto
Ugotuj książkę: ziemniaki w stylu Girarrosto mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.15 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 487 kalorii, 6G białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka masła, grubo zmielonego pieprzu, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: naleśniki w stylu Diner, Ugotuj książkę: Indyk po katalońsku, oraz Ugotuj książkę: jajka-Chilaquiles w stylu dowolnym.
Instrukcje
Gdy ziemniaki są chłodne, z grubsza pokroić je na duże kawałki małym nożem.
Wyjmij patelnię z piekarnika (pozostawiając piekarnik włączony) i gotuj na dużym ogniu na płycie kuchennej przez 2 minuty, aby karmelizować ziemniaki i cebulę, upewniając się, że wstrząsasz patelnią lub mieszasz zawartość co 30 sekund, aby uniknąć przypalenia.
Odstaw patelnię do piekarnika i kontynuuj pieczenie przez kolejne 5 do 10 minut, wyciągając patelnię okresowo, aby potrząsnąć ziemniakami łyżką. Kawałki ziemniaków na dnie patelni brązowieją się, więc wyglądają prawie jak placki ziemniaczane. Zeskrobać te małe bomby o smaku i chrupkości z dna i wymieszać je z resztą ziemniaków. Po zakończeniu pieczenia ziemniaki będą złote i chrupiące, z dużą ilością brązowych bitów.
Wyjmij patelnię z piekarnika i zwróć ją do pieca na średnim ogniu.
Dodać czosnek, masło, płatki czerwonej papryki, rozmaryn, i tymianek. Wymieszać i doprawić bardzo obficie solą i pieprzem. Ziemniaki powinny być chrupiące i chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku-pomyśl o włoskich brązach. Gotować przez kilka minut, więc smaki stopić.
Zdjąć patelnię z ognia i dodać posiekaną natkę pietruszki.