Ugotuj książkę: Wafle ze słodkich ziemniaków

Ugotuj książkę: Wafle ze słodkich ziemniaków
Gotuj książkę: słodkie gofry ziemniaczane to Wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 539 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 91 centów za porcję. 838 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz masło, brązowy cukier, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ugotuj książkę: pralinki ze słodkich ziemniaków, Ugotuj książkę: farsz do kiełbas ze słodkich ziemniaków, oraz Ugotuj książkę: ciasto z bułką z ziemniakami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść słodkie ziemniaki w koszyku na parowiec i umieść parowiec w dużym garnku z gotującą się wodą, która jest 1 cal od dna kosza. Przykryć i parować na średnim ogniu przez 20 minut, lub do momentu, gdy słodkie ziemniaki będą przetargu widłowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Wyjmij kosz na parowiec, wylej wodę z garnka i wrzuć słodkie ziemniaki do garnka. Mash z masherem ziemniaczanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
W dużej misce, połączyć słodkie ziemniaki, mleko, brązowy cukier, masło, i skórka pomarańczowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
RamięRamię
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
4
Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać i dodać do mieszanki słodkich ziemniaków. Mieszaj, aby włączyć, ale nie przesadzaj; w cieście powinny pozostać grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
5
W osobnej misce, za pomocą elektrycznego miksera ręcznego, ubijamy białka, aż uformują się sztywne szczyty. Złóż białka do ciasta jedną trzecią na raz. Ciasto będzie grube. Używając naczynia (odpowiedniego do pojemności gofrownicy), wlać ciasto na rozgrzaną, naoliwioną gofrownicę i gotować, aż lekko zbrązowieje, 5 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GofrownicaGofrownica
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Podawać na gorąco.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn