Ugotuj książkę: steki Polenta ze szparagowym Pesto, pomidorkami koktajlowymi i Burratą
Ugotuj książkę: steki Polenta ze szparagowym Pesto, pomidorkami koktajlowymi, a Burratan to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 489 kalorii. Na 3,32 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do valentin day. 97 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz sól, ser mozzarella, sok z cytryny i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Ugotuj książkę: pomidory marynowane imbirem z arbuzem, Burratą i pikantną rukolą, Ugotuj książkę: pieczone pomidory i Pesto z pestek dyni, oraz Ugotuj książkę: Spaghettini w stylu Saliny z pomidorkami koktajlowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Masło 9 × 13-calowe naczynie do pieczenia, i odstawić na bok.
W dużym holenderskim piekarniku lub garnku zagotuj wodę i mleko.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
3
Dodaj polentę w delikatnym strumieniu, ubijając podczas nalewania. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego i nadal ubijaj polentę, aż zgęstnieje, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Dodać masło i sól, i nadal ubijać, aż większość płynu odparuje, około 3 minut.
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
5
Wlać polentę do przygotowanego naczynia do pieczenia i wygładzić ją łopatką, aby uzyskać równą warstwę. Przykryć folią i schłodzić w lodówce przez 2 godziny lub do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
6
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Pokrój polentę na 12 "steków" i osusz każdą z nich papierowym ręcznikiem (może być trochę kondensacji z lodówki).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
8
Posmaruj obie strony każdego steku polenta oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
9
Umieść steki na blasze do pieczenia i piec w piekarniku przez 30 do 40 minut, aż blaty rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Tymczasem przygotować pesto: doprowadzić garnek mocno osolonej wody do wrzenia. Blanszować szparagi w dwóch partiach, aż jasnozielony i po prostu miękkie, 1 do 2 protokół. Szparagi przełożyć szczypcami do lodowej kąpieli lub włożyć do durszlaka i spłukać pod zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Słonina Wieprzowa
11
Drenaż.
12
Pokroić szparagi na 1-calowe kawałki. Umieść 2 filiżanki kawałków łodygi w małym robocie kuchennym, zachowując końcówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
13
Dodać miętę, czosnek, sok z cytryny, orzeszki piniowe, oliwę z oliwek i sól, i pulse.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
14
Dodaj 1/3 szklanki wody i pulsuj, aż mieszanina uzyska konsystencję pesto.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
15
Wymieszać w parmezanie i smak przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
16
W misce umieścić zarezerwowane końcówki szparagów i wymieszać z pomidorami, burratą, oliwą z oliwek i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Burrata
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do Ciast
17
Aby służyć, umieść ciepły stek polenta na środku każdego talerza, a następnie pokryj go obfitą łyżką pesto i łyżką polewy z pomidorów cherry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie Plasterki
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny