Ugotuj książkę: smażony bas w paski z sałatką z tunezyjskiej ciecierzycy i sosem jogurtowym
Gotuj książkę: smażony Bas W Paski Z Tunezyjską sałatką z ciecierzycy i sosem jogurtowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 5,64 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 53g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 541 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, filety basowe w paski, łodygi selera i liściaste szczyty i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ugotuj książkę: ciecierzyca Sauté z greckim jogurtem, Pieczony Bas W Paski Ze Szczypiorkiem I Sosem Śmietanowym, oraz Ugotuj książkę: kminek pieczony kalafior z solonym jogurtem, miętą i pestkami granatu dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Włożyć 1/2 szklanki ciecierzycy do miski. Rozgnieść fasolę widelcem lub masher ziemniaków, aż zostaną rozbite, ale nadal mają jakąś teksturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Puszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher Ziemniaczany
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
2
Dodać pozostałą ciecierzycę, cebulę, ogórek, kolendrę, seler, kminek, harissa, oliwę z oliwek i ocet; obficie doprawić solą i pieprzem. Odstawić w temperaturze pokojowej lub przykryć i przechowywać w lodówce na noc. Przed podaniem należy powrócić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Gałązki Kopru Włoskiego
Harissa
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Umieść dużą patelnię żeliwną lub nieprzywierającą patelnię żaroodporną na średnim ogniu i pokryć olejem rzepakowym. Obie strony ryby osuszyć papierowymi ręcznikami i obficie doprawić solą i pieprzem. Gdy olej się połyskuje, połóż na patelni stronę skóry ryb. Zapiekać przez 4 do 5 minut bez przesuwania filetów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz, aż ryba będzie nieprzezroczysta, 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Wyjmij patelnię z piekarnika i ostrożnie odwróć rybę płaską łopatką, aby Strona skóry była teraz w górę; powinna być brązowa, chrupiąca i wydawać dźwięk po dotknięciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Pozwól rybie usiąść na gorącej patelni na minutę, aby zgrzać dolną stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Aby służyć, po 2 łyżki sosu jogurtowego na każdym z 4 talerzy, umieść stronę Skórki rybnej na wierzchu sosu i ułóż sałatkę z ciecierzycy obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Opakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
9
Aby sos jogurtowy: w małej misce, połączyć jogurt, sok z cytryny, czosnek i olej; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Do Smarowania Wkładki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Opakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
10
Przenieść sos jogurtowy do pojemnika, przykryć i przechowywać w lodówce do momentu użycia, do 7 dni.