Ugotuj książkę: smażone nadziewane oliwki
Ugotuj książkę: smażone nadziewane oliwki to bezmleczne i pescatariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 442 kalorie, 58g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 40. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka prażonych migdałów, jajko na twardo, bułka tarta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: Risotto z pieczarkami, oliwkami i porami, Ugotuj książkę: pleciona Wołowina z anchois i oliwkami, oraz Ugotuj książkę: pieczona Czarna ryba z oliwkami i szałwią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij trzy miski, od lewej do prawej, mąką, jajkami i bułką tartą. Napełnić oliwki wybranymi nadzieniami.
Włócznię i oliwę wykałaczką i przekręć ją w mące, aby równomiernie pokryć, zawijaj w jajku, a następnie zwijaj w bułce tartej. Użyj widelca, aby zdjąć wykałaczkę z talerza. Powtarzaj, aż wszystkie oliwki zostaną zmiażdżone. Ci, którzy lubią brudzić sobie ręce, mogą unikać wykałaczki.
Podgrzać 1 1/2 cala oleju w średnim rondlu, aż osiągnie 177° na termometrze głębokiego tłuszczu lub termometrze cukierków.
Umieść kilka oliwek na raz w misce z metalową łyżką szczelinową i zanurz je w oleju. Smażyć partiami na złoty kolor, mniej niż 1 minutę. Oliwki wyłowić łyżką i przełożyć na papierowe ręczniki. Spryskaj je cytryną podczas skwierczenia, jeśli chcesz.