Ugotuj książkę: serowe Enchiladas z Chili Con Carne

Ugotuj książkę: serowe Enchiladas z Chili Con Carne
Przepis gotuj książkę: ser Enchiladas z Chili Con Carne jest gotowy w około 1 godzinę i zdecydowanie jest super bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Na 2,62 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 920 kalorii. 361 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Udaj się do sklepu i odbierz ancho chiles, oregano, ser cheddar i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Czyste Jedzenie Chili Con Carne (Instant Pot), Gotuj książkę: Chili, oraz Gotuj książkę: Jerry ' s Chili dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W suchej patelni ogrzanej na wysokim, toast ancho chiles z każdej strony przez około 10 sekund lub tylko do momentu, gdy zaczną dmuchać. Napełnij patelnię wystarczającą ilością wody, aby pokryć chiles. Pozostawić ogień aż woda zacznie wrzeć, a następnie wyłączyć ogień i niech chiles namoczyć do miękkości, o 30 protokół. Po uwodnieniu wyrzucić moczącą wodę i spłukać chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ancho Chili PepperAncho Chili Pepper
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Miejsce w mikserze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
W dużym garnku lub holenderskim piekarniku, rozgrzać olej roślinny lub smalec i gotować cebulę, od czasu do czasu mieszając, aż będzie przezroczysty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
SmalecSmalec
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
4
Dodać czosnek i gotować przez 30 więcej sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
5
Ugotowaną cebulę i czosnek umieścić w blenderze, wraz z kminkiem, oregano, zielem angielskim, cynamonem i 1 szklanką wody. Zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
W tym samym garnku kiedyś gotować cebulę i czosnek, na średnim ogniu, brown wołowiny, mieszając od czasu do czasu, o 10 protokół. (Jeśli chcesz, możesz odsączyć dodatkowy tłuszcz, gdy mięso jest rumiane,)
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Dodać puree chile i bulion wołowy, ciepło na wysokiej aż do wrzenia, a następnie włączyć ogień w dół do niskiej i gotować na wolnym ogniu przez 30 protokół, mieszając od czasu do czasu. Po 30 minutach dostosuj przyprawy, dodaj sól, czarny pieprz i cayenne do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
8
Aby enchiladas, najpierw rozgrzej piekarnik do 177° i smaruje duże naczynie do pieczenia. Na patelni podgrzej olej lub smalec na średnim ogniu. Po kolei podgrzej tortille w gorącym oleju. Trzymaj je ciepłe w szmatce lub tortilli cieplej, aż wszystkie tortille zostaną podgrzane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
SmalecSmalec
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Weź podgrzewaną tortillę i użyj szczypiec, aby zanurzyć ją w sosie. Strząśnij większość sosu, ale upewnij się, że jest wystarczająco wilgotny, aby był giętki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
10
Ułóż tortillę na talerzu lub czystej powierzchni do gotowania, dodaj ¼ szklanki startego sera na środku, wraz z kilkoma pokrojonymi w kostkę cebulami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
11
Bułka z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
12
Ułożyć zwiniętą enchiladę na wysmarowanej masłem naczyniu do pieczenia i powtórzyć z pozostałymi tortillami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
13
Polać sosem enchiladas i top z pozostałym startym serem i pokrojoną w kostkę cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
14
Piec przez 15 minut lub aż ser jest lekko rumiane i bulgotanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn