Ugotuj książkę: ryż Sri Lanki z kolendrą i trawą cytrynową
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc daj gotować książkę: ryż Sri Lanki z kolendry i trawy cytrynowej spróbować. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,18 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 503 kalorie, 11g białka, oraz 13g tłuszczu. Jeśli masz laskę cynamonu, czosnek, strąki kardamonu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 32 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: Sri Lanka Beef Smore, Ugotuj książkę: stek z czarnej fasoli, kukurydzy i kolendry, oraz Ugotuj książkę: ryż sojowy i kurczak.
Instrukcje
Ryż umyć w kilku zmianach wody.
Drenaż. Moczyć w wodzie, aby obficie przykryć przez 30 minut.
Wlać olej do średniej wielkości, ciężkiej patelni i ustawić na średnim ogniu. Gdy gorące, umieścić w kardamon, goździki i cynamon.
Niech skwierczą przez 5 sekund. Umieścić w liściach curry, czosnek, imbir, i trawa cytrynowa. Mieszaj przez chwilę.
Dodać odsączony ryż i kolendrę. Włączyć ciepło do medium i mieszać przez minutę.
Dodać bulion i sól i doprowadzić do wrzenia. Przykryć szczelnie, podgrzać do bardzo, bardzo niskiej temperatury i gotować delikatnie przez 25 minut.