Ugotuj książkę: ryż Sri Lanki z kolendrą i trawą cytrynową

Ugotuj książkę: ryż Sri Lanki z kolendrą i trawą cytrynową
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc daj gotować książkę: ryż Sri Lanki z kolendry i trawy cytrynowej spróbować. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,18 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 503 kalorie, 11g białka, oraz 13g tłuszczu. Jeśli masz laskę cynamonu, czosnek, strąki kardamonu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 32 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: Sri Lanka Beef Smore, Ugotuj książkę: stek z czarnej fasoli, kukurydzy i kolendry, oraz Ugotuj książkę: ryż sojowy i kurczak.

Instrukcje

1
Ryż umyć w kilku zmianach wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
2
Drenaż. Moczyć w wodzie, aby obficie przykryć przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3
Drenaż.
4
Wlać olej do średniej wielkości, ciężkiej patelni i ustawić na średnim ogniu. Gdy gorące, umieścić w kardamon, goździki i cynamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Papier RyżowyPapier Ryżowy
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Niech skwierczą przez 5 sekund. Umieścić w liściach curry, czosnek, imbir, i trawa cytrynowa. Mieszaj przez chwilę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście CurryLiście Curry
Eliksir GEliksir G
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
6
Dodać odsączony ryż i kolendrę. Włączyć ciepło do medium i mieszać przez minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
7
Dodać bulion i sól i doprowadzić do wrzenia. Przykryć szczelnie, podgrzać do bardzo, bardzo niskiej temperatury i gotować delikatnie przez 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn