Ugotuj książkę: Roladki z homara
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 106 kalorii. Jeśli 71 centów za porcję wpadnie w twój budżet, ugotuj książkę: Roladki z homara mogą być niesamowite bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 29 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, musztardę dijon, olej z pestek winogron i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ugotuj książkę: Klasyczne Roladki z homara Maine, Ugotuj książkę: zimny homar z domowym majonezem, oraz Ugotuj książkę: zupa kukurydziana z homarem i awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść jajko, żółtko i musztardę w misce roboczej robota kuchennego. Proces przez 30 sekund, a następnie, przy uruchomionej maszynie, dodać ocet i sól i przetwarzać przez kolejne 15 sekund. Gdy maszyna nadal działa, zacznij powoli dodawać olej, kilka kropli na raz. Gdy mieszanina zacznie gęstnieć, dodaj pozostałą część oleju w powolnym, stałym strumieniu, aż do momentu włączenia. Zatrzymaj maszynę.
Dodaj pieprz i sok z cytryny i pulse szybko połączyć. Posmakuj i dostosuj przyprawę w razie potrzeby i szybko pulsuj, aby się połączyć. Sprawia, że 1 filiżanka. Natychmiast zużyć majonez lub przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku do 2 dni.
4 homary Maine (po 1 1/4 funta)
1/2 szklanki domowego majonezu lub komercyjnego
1/3 szklanki niesolonego masła, roztopionego
8 top-krojonych, rozsuwanych rolek hot doga
Napełnij duży garnek o średnicy co najmniej 16 cali i głębokości 12 cali dwie trzecie pełną wodą i doprowadzaj do wrzenia.
Włóż homary najpierw głową do garnka i przykryj pokrywką. Zagotować wodę.
Zdjąć pokrywkę i dusić homary przez około 11 minut(patrz uwaga).
Za pomocą szczypiec wyjmij homary z garnka i umieść je w dużej misce lub zlewie, aby ostygły na tyle, aby mogły sobie poradzić.
Usuń ogony homara i pazury. Używając krakersów z homara, otwórz ogony i pazury i usuń mięso. Z grubsza posiekać mięso i umieścić w dużej misce; odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Dodaj majonez do miski z homarem i wymieszaj, aby połączyć.
W razie potrzeby dodać dodatkowy majonez, aby uzyskać pożądaną konsystencję.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu przez około 5 minut. Lekko szczotkować obie strony każdej rolki hot dog z roztopionym masłem i umieścić wszystkie rolki na patelni. Gotować rolki na zewnątrz twarzą w dół, aż do dna są złotobrązowe, 2 do 3 protokół. Obróć roladki i gotować, aż do dna są złote, 2 do 3 protokół.
Usuń rolki z patelni. Każdą rolkę napełnij równomiernie przygotowanym nadzieniem z homara.
Podawać 2 roladki homara na osobę.
Uwaga: aby obliczyć czas gotowania żywych homarów, po powrocie wody do wrzenia, Homar należy gotować na wolnym ogniu przez 10 minut dla pierwszego funta wagi 1 homara, plus 3 minuty dla każdego dodatkowego funta. Dzięki tej metodzie, po powrocie wody do wrzenia, Homar 1 1/2 funta gotował przez 10 minut plus 1 1/2 minuty, w sumie przez 11 1/2 minuty, a homar 2 Funt gotował przez około 13 minut.