Ugotuj książkę: Ragoût skorupiaków
Gotuj książkę: Ragoût skorupiaków jest pescatarian danie główne. Na $2.96 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 277 kalorii, 20g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 19 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać krewetki, estragon, mąka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ragout Ze Skorupiaków, Ugotuj książkę: PBJ, oraz Ugotuj książkę: Vichyssoise dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przede wszystkim Podziel krewetki na pół, zachowując 6 połówek w muszlach do dekoracji. Z pozostałych muszli usuń miąższ i pokrój go na dość duże kawałki. Ostrożnie oczyścić małże.
Na głębokiej patelni podsmażyć pokrojoną cebulę na maśle. Gdy złoty dodać koncentrat pomidorowy, posiekany czosnek, sól, pieprz i cukier i estragon. gotować przez 5 minut. wymieszać z mąką. Gdy gęsta, zalać rozgrzanym winem i gotować ten sos przez 15-20 minut. dodaj miąższ krewetki, pokrojone grzyby, przegrzebki pokrojone na 2 rundy każdy, i małże. podgrzej ogień i gotuj, aż małże się otworzą. W ostatniej chwili dodaj zarezerwowane krewetki w muszlach. przełożyć do głębokiego naczynia, wycisnąć trochę cytryny, posypać posiekaną natką pietruszki i podawać bardzo gorąco, w talerzach zupy.
Uwaga: Czarne muszle małży i różowy krewetek zrobić bardzo dekoracyjne danie. ogony dużych raków (lub małe ogony homara) mogą być używane zamiast krewetek, ale oczywiście będzie ich mniej i można je pokroić na cztery lub sześć kawałków każdy.