Ugotuj książkę: Nektaryna i galanteria orzechowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj gotować książkę: Nektaryna i Galettes orzechowe spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 73 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 267 kalorii, 4G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka ciężkiej śmietany do ubijania, ekstrakt z wanilii, nektaryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ugotuj książkę: Puy soczewica Galettes, Ugotuj książkę: Stilton i krakersy z orzechów włoskich, oraz Ugotuj książkę: chleb z orzecha francuskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pulse razem 3/4 szklanki mąki, 1/3 szklanki orzechów włoskich,1 łyżeczka cukru granulowanego, i sól w misce pracy robot wyposażony w ostrze stalowe, aż orzechy włoskie są bardzo drobno zmielone, o 1 minutę.
Pokrój 3 uncje schłodzonego masła na małe kawałki i dodaj do mieszanki mąki. Pulsuj, aż masło zostanie pocięte na bardzo małe kawałki, około 30 sekund. Tekstura powinna być piaszczysta z bardzo małymi grudkami w całym ciele.
W małej misce połącz 1 łyżkę wody, sok z cytryny i skórkę z cytryny. Po uruchomieniu robota kuchennego wlej tę mieszaninę przez rurkę zasilającą. Proces, aż ciasto owija się wokół ostrza, około 30 sekund do 1 minuty. Jeśli ciasto wydaje się suche, dodaj pozostałą 1 łyżkę wody i przetwarzaj, aż ciasto się połączy.
Uformuj ciasto na płaski dysk i zawiń szczelnie w podwójną warstwę folii. Schłodzić w lodówce do momentu utworzenia przed użyciem, około 2 godzin. Jeśli ciasto jest zbyt zimne i twarde, po rozwałkowaniu pęknie i pęknie.
Pozostawić w temperaturze pokojowej przez 10 do 15 minut, aby stał się bardziej giętki.
Pokroić nektaryny w plastry o grubości 1/2 cala i pokroić każdy plaster na pół na całej szerokości. Powinieneś mieć około 3 szklanki pokrojonych owoców.
Umieścić pokrojone nektaryny razem w dużej misce do mieszania.
Dodać brązowy cukier i wrzucić razem, aby równomiernie rozprowadzić. Smak owoców, aby zobaczyć, czy potrzebuje więcej brązowego cukru.
Pozostałe 1/3 szklanki orzechów włoskich i 1 łyżkę cukru granulowanego przełożyć razem do miski roboczej robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze, aż orzechy włoskie zostaną bardzo drobno zmielone, około 1 minuty.
Dodaj żółtko i wanilię i pulse, aby wymieszać.
Zmiękczone masło pokroić na małe kawałki i dodać do mieszanki orzecha włoskiego. Pulsuj kilka razy, aż masło zostanie pocięte na drobne kawałki.
Dodaj pozostałe 2 łyżeczki mąki i pulsuj, aż mieszanina będzie gładka, około 15 sekund.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 191°. wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia lub wkładką zapobiegającą przywieraniu.
Na gładkiej, płaskiej powierzchni rozwałkuj ciasto między arkuszami lekko posypanego mąką woskowanego lub pergaminowego papieru na duży dysk o średnicy około 14 cali. Ostrożnie obrać papier z wierzchu ciasta i zetrzeć nadmiar mąki.
Zanurz 4-calowy Okrągły krajalnica do ciastek na mąkę lub użyj małego noża, aby wyciąć 4-calowe rundy ciasta. Użyj przesuniętej szpatułki, aby podnieść rund ciasta i przenieść je do wyłożonej blachy do pieczenia, pozostawiając co najmniej 1 cal przestrzeni między nimi.
Nadzienie orzechowe podzielić równomiernie między rund ciasta. Użyj łyżki lub przesuniętej szpatułki, aby rozłożyć nadzienie na środku ciasta, pozostawiając 1-calową granicę wokół. Kopiec pokrojone nektaryny nad nadzieniem orzechowym w środku każdego okręgu ciasta.
Pozostałe 2 łyżeczki schłodzonego masła pokroić na małe kawałki i równomiernie rozprowadzić na pokrojonych nektarynkach.
Wchodzisz na granicy każdego ciasta zaokrąglić tak, że częściowo otacza nektaryny i nadzienie orzechowe. Będzie naturalnie tworzyć plisy podczas składania.
Posmaruj brzegi każdego ciasta z odrobiną kremu, uważając, aby nie spływał po bokach i pod blachami. Jeśli tak, wytrzyj go, ponieważ może to spowodować spalenie DNA galettes. Delikatnie unieś fałdy ciasta i umyj te obszary większą ilością kremu, a następnie wymień fałdy. Na brzegach ciasta równomiernie posypać pozostałą 1 łyżeczkę cukru granulowanego.
Piec przez 35 do 40 minut, aż skórki będą lekko złote.
Wyjąć blachę do pieczenia z piekarnika i przenieść do stojaka do ostygnięcia.
Połącz konfitury morelowe i amaretto, koniak lub wodę w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Wyjąć rondel z ognia i odcedzić szkliwo do małej miski, przepychając jak najwięcej miąższu.
Użyj pędzla do ciasta z gęsim piórkiem, aby lekko umyć wierzch każdej galetki szkliwem.
Uwaga dotycząca przechowywania galetek: chociaż galetki najlepiej spożywać w dniu ich wyprodukowania, mogą trwać do dwóch dni. Przechowywać szczelnie pokryte folią aluminiową w temperaturze pokojowej.