Ugotuj książkę: małże i Pizza Chile
Przepis gotować książkę: małże i Chile Pizza może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 339 kalorii, 4G białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 10 mówi, że trafił w sedno. Jeśli masz liść laurowy, oliwę z oliwek, sos z małży i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ugotuj książkę: Chile Verde, Ugotuj książkę: Potrawka ziemniaczano-Zielona Chile, oraz Ugotuj książkę: ziemniaki z Chile i jajecznicą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w dużej głębokiej patelni i pocić cebulę i czosnek z liściem laurowym.
Gdy warzywa będą miękkie, dodaj białe wino i przykryj.
Doprowadzić płyn do wrzenia i umieścić w nim małże. Przykryć i parować małże w nim. Przykryć i parować małże na dużym ogniu. Po 5 minutach sprawdź, czy małże się otworzyły, a jeśli tak, usuń je z patelni i ostudź.
Odcedzić Likier z małży i zmniejszyć go, aż sos zacznie gęstnieć.
Dodaj śmietanę i zmniejsz dalej, a następnie pozostaw sos do ostygnięcia.
Oddziel małże od muszli. Zarezerwować mięso i wyrzucić skorupy.
W dużej misce rozpuścić drożdże w wodzie.
Dodać sól i mąkę i wymieszać, aż ciasto zacznie się łączyć.
Ciasto wyłożyć na stół i zagniatać przez około 10 minut, aż będzie gładkie.
Umieścić ciasto w misce, przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Ciasto wyłożyć na stół i pokroić na 6 (185-g) kawałków.
Tocz każdą z nich w kształt kuli za pomocą dłoni i obracaj ją ruchem zgodnym z ruchem wskazówek zegara. Przykryj kulki ciasta i pozostaw na 6-8 godzin w lodówce.
Posiekana natka pietruszki
Wyjmij ciasto z lodówki na 1 godzinę przed użyciem i jednocześnie Rozgrzej piekarnik do 260°. alternatywnie, rozpal ogień w piekarniku ceglanym, jeśli masz do niego dostęp.
Rozciągnij każdą kulkę ciasta w kształt pizzy i łyżką na tyle sosu Małży, aby pokryć ciasto-nie za dużo, ponieważ jest bardzo silny.
Na wierzch sosu ułożyć 9 małży i posypać płatkami chili. Powtórz dla reszty kulek ciasta.
Piec, aż ładnie i rumiane. Każdą pizzę Zakończ odrobiną posiekanej natki pietruszki.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże działa bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.