Ugotuj książkę: makarony pistacjowe
Ten przepis służy 20 i kosztuje 15 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 75 kalorii. Jeśli masz ciasto i 1/2-calowy Okrągły Dekor, cukier cukierniczy, białka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 171 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Ugotuj książkę: Mini pistacjowe ciastka herbaciane, Makarony Pistacjowe, oraz Makarony Pistacjowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do makaronów: patelnie z galaretką Line 2 z pergaminem; odstawić na bok.
Umieść nakrętki w robocie kuchennym wyposażonym w mocowanie metalowego ostrza i kilkakrotnie włączaj i wyłączaj impuls, aby rozpocząć proces mielenia.
Dodać cukier cukierniczy i przetworzyć, aż zostaną tak drobno zmielone, jak to możliwe.
Zeskrobać do sitka o drobnych oczkach ustawionego nad miską i wstrząsnąć i wcisnąć jak najwięcej drobnego proszku przez sitko. Zwróć to, co pozostało w sitku, do robota kuchennego i ponownie zmiel. Powtórzyć odcedzanie i przetwarzanie jeszcze raz lub dwa razy. Powinieneś być w stanie zmielić prawie wszystko na drobny proszek; w sitku może pozostać niewielka łyżka gruboziarnistej mieszanki cukru orzechowego, którą powinieneś wyrzucić. Odstawić drobny proszek na bok. Nie trudź się myciem robota kuchennego; będzie on używany do napełniania, a wszelkie resztki orzechów są w porządku.
W czystej, beztłuszczowej misce miksera stojącego ubijaj białka na małej prędkości za pomocą uchwytu do ubijania drutu, aż staną się pieniste. Zwiększ prędkość do średniej i dodaj sól. Gdy miękkie szczyty tworzą, dodawać cukier stopniowo. Kontynuuj bicie, aż utworzą się sztywne szczyty.
Wyjąć 2 łyżki proszku pistacjowego i odstawić. Składamy pozostały proszek pistacjowy do bezy w dwóch partiach, aż do równomiernego połączenia, dolewamy około 2 łyżek ciasta na przygotowaną patelnię. Nie powinien on całkowicie utrzymać swojego kształtu, ani też nie powinien rozbijać się w płaski dysk, ale powinien być gdzieś pomiędzy. Powinien się zrelaksować i lekko zmiękczyć, tracąc spiczasty"pocałunek" -jak szczyt na górze.
Dodaj zarezerwowany proszek pistacjowy, jeśli to konieczne, aby uzyskać odpowiednią konsystencję.
Scape ciasto do worka ciasta wyposażony w końcówkę i rury kopców, o 1 1/4 cala, co najmniej 2 cale od siebie na patelniach. Rap Patelnie mocno (i płasko) na blacie, aby uwolnić pęcherzyki powietrza. Pozostawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
Umieść stojaki w górnej i dolnej trzeciej części piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 325% stopni; F.
Piec przez 10 do 12 minut lub do wyschnięcia ciasteczek na wierzchu. Powinny być gładkie i delikatnie wypukłe; wnętrze nadal będzie miękkie i trochę wilgotne i powinny mieć rozwinięty marszczony pierścień lub" stopę " wokół dna każdego ciastka. Schłodzić całkowicie na patelniach ustawionych na stojakach.
Do nadzienia: cukier cukierniczy i orzechy zmielić razem w robocie kuchennym wyposażonym w metalową nasadkę ostrza do uzyskania jak najdrobniejszego proszku (bez potrzeby przesiewania).
Dodaj masło z maszyny działa aż kremowy i połączone. Puls w wyciągach.
Upewnij się, że makarony są całkowicie schłodzone. Użyj małej szpatułki przesuniętej, aby rozłożyć niewielką ilość nadzienia na jednym dnie ciasteczek, a następnie kanapkę razem z innym ciasteczkiem (dopasowanie ciasteczek według rozmiaru, jeśli istnieje pewna różnica). Makarony mogą być podawane od razu, ale lubię pozwolić im siedzieć na noc w temperaturze pokojowej w hermetycznym pojemniku. Ich smak i konsystencja wydają się poprawiać. Przechowywać w temperaturze pokojowej do 4 dni w szczelnym pojemniku. Możesz również eksperymentować z zamrażaniem. Wielu piekarzy tak, ale myślę, że trochę cierpią.