Ugotuj książkę: Maharashtran jagnięce Curry

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc daj Cookowi książkę: Maharashtran Lamb Curry. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 585 kalorii, 21g białka, oraz 52g tłuszczu każdy. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 31 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz imbir, cebula, płatki kokosowe, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby użyć proszku ałunu, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Żurawinowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ugotuj książkę: jagnięcina Kofta, Ugotuj Książkę: Duszone Ramię Jagnięciny, oraz Ugotuj książkę: migdałowe Gnocchi z jagnięcym Ragu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używając blendera, zrób gładką pastę z imbiru i czosnku z odrobiną wody.
Rozgrzać olej w rondlu nonstick, dodać cebulę i gotować na złoty kolor.
Dodać mak i niesłodzone suszone płatki kokosowe na patelnię i kontynuować gotowanie do złotego koloru.
Zeskrobać do blendera i zmiksować na drobną pastę, dodając trochę wody, aby pomóc, a następnie odstawić.
Łyżkę cebuli z powrotem na patelnię, podgrzać i dodać imbir i pastę czosnkową. Gotować na złoty kolor, około 2-3 protokół.
Dodać jagnięcinę i brązowy równomiernie, często mieszając, około 4 minut. Wymieszać sól i przyprawy i gotować przez 1 minutę, ciągle mieszając.
Dodać mleko kokosowe, pasta z tamaryndowca oraz cebulę i pastę z maku wraz z dobrym pluskiem wody. Doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Sos powinien być kremowy, nie za gruby lub cienki. Smak i dostosować przyprawę, wymieszać z kolendry i służyć.