Ugotuj książkę: jagnięcina Kofta
Nigdy nie możesz mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc daj gotować książkę: Lamb Koftan spróbować. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 303 kalorie, 15g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz grubą sól, paprykę, pietruszkę płaską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj Książkę: Duszone Ramię Jagnięciny, Ugotuj książkę: Maharashtran jagnięce Curry, oraz Ugotuj książkę: bliskowschodnia Pizza Jagnięca dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć wszystkie składniki z wyjątkiem oleju i sosu jogurtowego.
Dokładnie wymieszać rękami lub drewnianą łyżką. Uformuj mieszaninę w kulki 1 1/2 cala i spłaszcz kulki w owale lub kształty piłki nożnej, o grubości około 1/4 cala.
W dużej patelni nonstick rozgrzać 1/2 łyżki oleju na średnim ogniu.
Dodać połowę pasztecików jagnięcych. Gotować, aż pierwsza strona jest złoty kolor, o 3 protokół; flip paszteciki, i gotować 2 protokół więcej.
Przełożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Wytrzyj patelnię ręcznikiem papierowym; podgrzać pozostałe 1/2 łyżki oleju. Powtórz proces z pozostałymi pasztecikami jagnięcymi.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z sosem jogurtowym na boku.
- sprawia, że 1/4 szklanki -
4 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
4 łyżeczki mielonego kminku
1 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
1 łyżeczka mielonego cynamonu
1/2 łyżeczki zmielonych goździków
1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
Wymieszać przyprawy razem w małej misce lub pojemniku. Przechowywać szczelnie zamknięte w temperaturze pokojowej do 3 miesięcy.
- sprawia, że 1 filiżanka -
8 uncji zwykłego pełnego mleka jogurtu, najlepiej po grecku
3 łyżki drobno posiekanej świeżej mięty
1 1/2 łyżeczki świeżego soku z cytryny
1 mały ząbek czosnku, mielony
Połącz wszystkie składniki w małej misce i dobrze wymieszaj, aby połączyć. Sos można przygotować do 1 dnia wcześniej; przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce.
Podawać schłodzone lub w temperaturze pokojowej.