Ugotuj książkę: grecka Fasolka po bretońsku

Ugotuj książkę: grecka Fasolka po bretońsku
Przepis gotuj książkę: grecka fasola po bretońsku jest gotowa w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 196 kalorii, 6G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 17 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Mieszanka cebuli, sól morska i pieprz, miód, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Przynosi wam poważne jedzenie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest solidne. Spróbuj Ugotuj książkę: Bostońska fasola "pieczona", Ugotuj książkę: Tarpon Springs Greckie burgery, oraz Ugotuj książkę: ciecierzyca Sauté z greckim jogurtem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić fasolę w dużym rondlu z wodą do pokrycia na głębokość około 1 cala. Doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć ogień na wolnym ogniu, przykryć patelnię i dusić bardzo delikatnie przez 40 do 50 minut, lub aż fasola zaczynają mięknąć, ale jeszcze nie gotowy do jedzenia. Okresowo ściągaj pianę, która wznosi się na górę. Gdy fasola jest gotowa, zdjąć z ognia, ale nie spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Ustaw piekarnik na 325 stopni. Za pomocą 3 łyżki oleju, gotować cebulę na patelni na średnim ogniu, często mieszając, aż cebula są bardzo miękkie i zaczyna brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Za pomocą 3 łyżki oleju, gotować cebulę na patelni na średnim ogniu, często mieszając, aż cebula są bardzo miękkie i zaczyna brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Używając łyżki szczelinowej, przenieść gorącą fasolę z rondla do naczynia piekarnika, najlepiej garnek z fasolą-terakota lub ceramiczne naczynie, które jest wyższe niż jest szerokie (brak takiego garnka, można również użyć zwykłej zapiekanki lub suflet danie, ale garnek z fasolą jest korzystne). Wymieszaj pozostałą oliwę z oliwek, cebulę i posiekane lub pokruszone pomidory. Miód i koncentrat pomidorowy rozpuścić w około 1 szklance gorącej wody z fasoli i dodać do fasoli, dokładnie mieszając i wkładając liście laurowe z fasolą. W garnku powinna być wystarczająca ilość płynu, aby ledwo zakryć fasolę-w razie potrzeby dodaj trochę więcej, ale upewnij się, że jest gorąca. Przykryć garnek folią aluminiową (i pokrywką garnka, jeśli jest dostępna), przełożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 1 1/2 godziny. Sprawdzaj fasolę od czasu do czasu i dodaj trochę więcej wrzącego płynu fasolowego lub zwykłej wody, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koncentrat PomidorowyKoncentrat Pomidorowy
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do PrzyprawieniaGałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
5
Wyjmij garnek z fasoli z piekarnika. Fasola powinna być w tym momencie roztapiająco delikatna. Wymieszać świeże zioła i ocet, wraz z solą i pieprzem. Powrót garnek fasoli, odkryte, do piekarnika i niech fasola piec przez kolejne 15 protokół wchłonąć wszystkie smaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
świeże Ziołaświeże Zioła
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia12
Magazyn