Ugotuj książkę: glazurowane ciasteczka cytrynowe
Ten przepis służy 30 i kosztuje 54 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 256 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan ekstrakt, cukier granulowany, ciasteczka, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ugotuj książkę: musztarda-Glazurowana czerwona kapusta z jabłkiem, Ugotuj książkę: Mahoń-szkliwione skrzydełka z kurczaka, oraz Ugotuj książkę: tymianek-szkliwione żeberka dziecięce dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cukier granulowany i skórkę cytrynową przerabiamy w maszynce, aż cukier stanie się jasnożółty i wilgotny, około 30 sekund.
Dodać mąkę, proszek do pieczenia i sól i pulse połączyć, około 10 impulsów.
Dodać kawałki masła i pulsować, aż mieszanina przypomina drobną mąkę kukurydzianą, około 15 impulsów.
W małej misce ubić sok z cytryny, żółtko jajka i wanilię. Po uruchomieniu maszyny dodaj mieszaninę soku z cytryny przez rurkę zasilającą w powolnym, stałym strumieniu, około 10 sekund. Kontynuuj proces, aż ciasto zacznie tworzyć kulkę, 10 do 15 sekund.
Przenieść ciasto do czystego licznika i zwinąć go w 10-calowy dziennik, około 2 cale grubości. Owinąć ciasto szczelnie w folię i przechowywać w lodówce do firmy, o 2 godziny.
Wyreguluj stojaki piekarnika do pozycji górna-Środkowa i dolna-Środkowa i podgrzej piekarnik do 163°. Linia 2 blachy do pieczenia z pergaminem.
Ciasto pokroić na ciasteczka o grubości 3/8 cala.
Połóż ciasteczka na przygotowanych blach do pieczenia, rozmieszczone około 1 cala od siebie.
Piec ciasteczka, aż krawędzie zaczną brązowieć, 13 do 16 protokół, przełączanie i obracanie blach do pieczenia w połowie pieczenia.
Niech ciasteczka ostygną na blasze do pieczenia przez 3 minuty, a następnie przenieść do stojaka z drutu do całkowitego ostygnięcia przed szkliwem.
W średniej misce ubić serek śmietankowy i sok z cytryny na gładką masę, następnie ubić cukier cukierniczy. Łyżeczkę szkliwa wyłożyć na środek każdego ciastka i równomiernie rozprowadzić łyżeczką.
Pozostaw szkliwo do całkowitego wyschnięcia, około 30 minut przed podaniem.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Cream Sherry, Madera i Prosecco to moje ulubione ciasteczka. Słodkie szampańskie Prosecco nie przytłacza prostego cukru ani kruchych ciastek, słodką śmietankową sherry uzupełnia przyprawione ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie pasują do ciastek z orzechami. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "