Ugotuj książkę: czosnek i czarny pieprz kraby Soft-Shell
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 474 kalorie, 9g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.32 za porcję. Jeśli masz pieprz, mąkę ryżową, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. 42 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kraby z miękkiej skorupki z kukurydzianym smakiem, polnymi zieleniami i pieczonym sosem z czerwonej papryki, Pikantne Kraby Soft-Shell, oraz Smażone Kraby Z Miękkiej Skorupki Benedykt dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij głęboki, ciężki garnek pokrywką około jednej trzeciej pełną oleju i podgrzewaj, aż termometr o głębokim tłuszczu wskaże 191°.
W międzyczasie połącz mąkę ryżową, sól, pieprz i czosnek w średniej misce.
Umieścić sos rybny w małej misce. Każdy kawałek kraba bardzo krótko zanurzyć w sosie rybnym, delikatnie wytrząsając nadmiar, a następnie w mieszance mąki ryżowej.
Obróć kraba i otrząśnij każdą dodatkową mąkę. Odstawić. Powtórz ten proces, aż wszystkie połówki kraba zostaną pogłębione.
Gdy olej osiągnie 191°, delikatnie połóż kraby, od góry do dołu, w oleju. Nie tłocz garnka - jeśli to konieczne, smaż je partiami—i w razie potrzeby używaj pokrywki, gdy kraby są po raz pierwszy dodawane do oleju, aby uniknąć rozpryskiwania. Po 1 do 2 minutach, gdy kraby są złotobrązowe, odwróć je i gotuj przez kolejne 2 minuty.
Odcedzić na czystych brązowych papierowych torbach i jeść na gorąco.